Türk ÅŸirketten Kırgızistan’da 300 milyon dolarlık yatırım

Kırgızistan’ın baÅŸkenti BiÅŸkek’te Türk ÅŸirket OJSC Orta Asya Yatırım Holding ile BiÅŸkek Belediye BaÅŸkanlığı arasında enerji sektörüne iliÅŸkin yatırım anlaÅŸması imzalandı.

Kırgızistan’ın baÅŸkenti BiÅŸkek’te, Belediye BaÅŸkanı Aibek Dzhunushaliev ve Orta Asya Yatırım Holding Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Haluk Sur’un katılımıyla yatırım anlaÅŸması imzalandı. Projede hedef, BiÅŸkek’teki Ä°kinci Santral’de 250 MW’ın üzerinde kapasiteye sahip doÄŸalgaz kombine çevrim enerji santralinin Kırgızistan Devleti hazinesinin satın alma ve ödeme garantisi ile inÅŸası ve BOT modeliyle 15 yıllık iÅŸletmesini kapsayacak ÅŸekilde gerçekleÅŸecek. Yatırım anlaÅŸmasının tutarının ise 300 milyon dolar olacağı öğrenildi.
Orta Asya Yatırım Holding ÅŸirketi, masrafları kendisine ait olmak üzere Ala-Archa trafo merkezine elektrik hattı inÅŸa etmeyi ve sıcak su temini ve ısıtmayı BiÅŸkek’in merkezi sistemine baÄŸlamak için 10 kilometre uzunluÄŸunda sıcak su boru hattı döşemeyi taahhüt ediyor. Böylelikle doÄŸal gazdan hem elektrik hem de sıcak su üretilecek.

Kaynak: IHA

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.