Almanya’nın Ankara BüyükelçiliÄŸi: Sınırdaki kontroller, Türklere vize sürecini etkilemeyecek

Almanya’nın Ankara BüyükelçiliÄŸi, Almanya’da bugün itibarıyla geçici olarak uygulanacak sınır kontrollerine iliÅŸkin, “Türkiye için vize verme süreci normal ÅŸekilde iÅŸlemeye devam edecek ve bu durumdan etkilenmeyecektir.” ifadesini kullandı.

Ankara

Almanya’nın Ankara BüyükelçiliÄŸi, Almanya’da bugün itibarıyla geçici olarak uygulanacak sınır kontrollerinin güvenli, düzenli ve yasal giriÅŸin saÄŸlanmasını hedeflediÄŸini belirterek, “Türkiye için vize verme süreci normal ÅŸekilde iÅŸlemeye devam edecek ve bu durumdan etkilenmeyecektir.” ifadesini kullandı.

Büyükelçilik, Almanya’da bugün itibarıyla geçici olarak uygulanacak sınır kontrolleriyle ilgili X sosyal medya hesabından yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, bugünden itibaren Almanya sınırlarında güvenlik ve göç politikası nedenleriyle geçici sınır kontrolleri yapılacağı belirtilerek, bu kontrollerin ülkeye giriş izni olmayan kişilerin girişlerine müsaade edilmemesine imkan tanıyacağı kaydedildi.

Bu tedbirin Avrupa BirliÄŸi hukuku ile uyumlu olduÄŸu ve Åžengen ortaklarına önceden duyurulduÄŸu aktarılan açıklamada, Almanya’ya güvenli, düzenli ve yasal giriÅŸin saÄŸlanmasının bu kararın temel hedefi olduÄŸu vurgulandı.

Açıklamada, sınırlar arasında seyahat etmenin hala mümkün olduÄŸuna ve bekleme sürelerinin oluÅŸmamasına özen gösterileceÄŸine iÅŸaret edilerek, “Türkiye için vize verme süreci normal ÅŸekilde iÅŸlemeye devam edecek ve bu durumdan etkilenmeyecektir.” ifadesi kullanıldı.

Almanya, bir süredir Avusturya, Ä°sviçre, Çekya ve Polonya sınırlarında baÅŸlattığı kontrolleri, Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka’yı da kapsayacak ÅŸekilde geniÅŸlettiÄŸini açıklamıştı.

Buna gerekçe olarak düzensiz göçle mücadeleyi gösteren Almanya İçişleri Bakanlığı, sınır kontrollerinin Almanya ile bu ülkeler arasında işe gidip gelenlerin günlük yaşamları, ticaret ve seyahatleri üzerinde mümkün olduğunca az etki yaratmasını sağlamak için çaba gösterileceğini ifade etmişti.

Kaynak: AA

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.