BM: Gazze’de iÅŸgalci güç olan Ä°srail, görevimizi yapmamıza imkan saÄŸlamakla yükümlü

BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, “Gazze’de iÅŸgalci güç olan Ä°srail, görevimizi yapmamıza imkan saÄŸlamakla yükümlü.” açıklamasında bulundu.

New York

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ä°srail’in Gazze’de gıda dağıtımını devralma isteÄŸiyle ilgili Dujarric, buna iliÅŸkin BM’yle iletiÅŸime geçilmediÄŸini ya da bir plan paylaşılmadığını ifade etti.

Dujarric, Ä°srail’in daha önce de bu konuyu gündeme getirdiÄŸini anımsatarak, “BirleÅŸmiÅŸ Milletler Yakın DoÄŸu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze’de saÄŸlık, gıda ve insani yardım dağıtımının bel kemiÄŸi, kalbi, ciÄŸeri ve kolları.” dedi.

“Gazze’de iÅŸgalci güç olan Ä°srail, görevimizi yapmamıza imkan saÄŸlamakla yükümlü.” diyen Dujarric, sistemi iyileÅŸtirmek için Ä°srailli muhataplarıyla görüşmeye devam ettiklerini söyledi.

Dujarric, Gazze’de insani durumu “korkunç ötesi” ÅŸeklinde nitelendirerek, temmuz ayına göre gıda dağıtımında yüzde 35 azalma olduÄŸunu bildirdi.

Bunun temel nedeninin ise Ä°srail’in “tahliye emirleri” olduÄŸunu belirten Dujarric, AÄŸustos ayında ise Gazze’nin merkezi ve güneyinde 1 milyon kiÅŸiye gıda yardımı yapılamadığını kaydetti.

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.