Depremden etkilenen Malatya’daki çarşı projesinde ilk teslimat 6 Åžubat 2025’te

KahramanmaraÅŸ merkezli 6 Åžubat 2023’teki depremlerin büyük yıkıma neden olduÄŸu Malatya’da çarşı projesi kapsamında yapımına baÅŸlanan iÅŸ yerleri ve konutlarda ilk teslimatın 6 Åžubat 2025’te yapılacağı bildirildi.

Malatya

Battalgazi Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, KahramanmaraÅŸ merkezli depremlerde ağır hasar gören Malatya’da, konut ve iÅŸ yerlerinin yapımı sürüyor.

Deprem bölgesinde çarşı merkezi tamamen yıkılan kent, şehir ekonomisinin canlanması için hızla yeniden inşa ediliyor. Bakırcılar Çarşısı ve Akpınar bölgesinde başlatılan projeler hızla ilerlerken, bölgede gözle görülür bir yapılaşma dikkati çekiyor.

Çarşı projesi kapsamında yapımı tamamlanmak üzere olan 10 büyük bloÄŸun teslimatı, depremin ikinci yıl dönümü olan 6 Åžubat 2025’ten itibaren baÅŸlayacak. Kalan iÅŸyerlerinin ise 2025 yılı sonuna kadar hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, çarşıdaki iş yerlerinin tamamlanıyor olmasının şehir için büyük bir moral kaynağı olduğunu belirtti.

Ä°nÅŸaatların tamamlandığını gördükçe vatandaÅŸların psikolojisinin daha iyiye gittiÄŸini aktaran TaÅŸkın, “Önümüzdeki yıl Åžubat ayından itibaren iÅŸyerlerinin hak sahiplerine teslimine baÅŸlayacağız. Bazı bloklarda boya iÅŸleri de baÅŸladı. Allah kazasız belasız bir ÅŸekilde inÅŸaatlarımızı tamamlamayı nasip etsin. Malatya esnafı bir an önce çarşısına kavuÅŸacak. Buralar tamamlandıkça halkımızın morali daha da yükseliyor, bu da bizim için tarif edilemez bir mutluluk. EmeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan ise Malatya’nın yeniden ayaÄŸa kalkma sürecinde önemli bir eÅŸiÄŸin aşıldığını bildirdi.

Kentte iş yerlerinin ışıkları yandığında tüm evlerin de ışığının yanacağını ve kentin kendine geleceğini anlatan Babacan, şunları kaydetti:

“Depremin ardından önceliÄŸimiz konut ve iÅŸ yerlerinin teslimatıydı. Ä°lk projemizi Akpınar ÅŸehir merkezinde baÅŸlattık. Ä°nÅŸallah 10 bloÄŸu 6 Åžubat 2025’te teslim edeceÄŸiz. Kalan iÅŸ yerlerini ise 2025’in sonunda tamamlayacağız. Malatyalılar bilsin ki, deprem bölgesindeki ÅŸehirler arasında kent merkezini en erken teslim eden ÅŸehir Malatya olacak.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Çevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Ä°l Müdürü Cengiz BaÅŸer de çalışmaların hızla ilerlediÄŸini belirterek, “Çok kısa sürede inÅŸaatlar büyük ilerleme kaydetti. Halkımız, iÅŸyerlerinin yükseldiÄŸini gördükçe memnuniyetlerini dile getiriyor. Yapılar yükseldikçe umutlar da artıyor. Herkes teslimatların baÅŸlamasını sabırsızlıkla bekliyor.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.