Dışişleri Bakanı Fidan: Gazze’de soykırımın baş sorumlusu Netanyahu’nun kendisidir

DışiÅŸleri Bakanı Hakan Fidan, Ä°srail’in Gazze’ye yönelik devam eden saldırılarına iliÅŸkin, “(Gazze’de) YaÅŸanan soykırımın baÅŸ sorumlusu (Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin) Netanyahu’nun kendisidir.” dedi.

Ankara

Fidan, Kuzey Makedonya DışiÅŸleri ve Dış Ticaret Bakanı Timco Mucunski ile Ãœsküp’teki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuÅŸtu.

Gazze’deki vahÅŸetin sürdüğünü belirten Fidan, gerilimin Batı Åžeria’ya sıçramasının ve Mescid-i Aksa’ya yönelik provokasyonların durumu daha da vahim hale getirdiÄŸini ifade etti.

Fidan, Ä°srail’in Gazze’ye yönelik devam eden saldırılarına dair, “(Gazze’de) YaÅŸanan soykırımın baÅŸ sorumlusu Netanyahu’nun kendisidir. Netanyahu, iktidarda kalma uÄŸruna ölüm ve dehÅŸet saçmaya devam ediyor. Netanyahu, ateÅŸkese yönelik tüm giriÅŸimleri sabote ediyor, ateÅŸkes müzakerelerinde sürekli yeni ÅŸartlar getirerek oyunbozanlık yapmaya devam ediyor.” diye konuÅŸtu.

Ä°srail kamuoyunun bile Netanyahu’ya isyan etmeye baÅŸladığına dikkati çeken Fidan, “Uluslararası camia, Netanyahu’yu durdurmak zorundadır. Katliama sessiz kalmak, bu suça ortak olmakla eÅŸ anlamlıdır.” dedi.

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.