DSÖ, Gazze’deki 97 hasta ve ağır yaralının tıbbi tahliyesinin yapıldığını duyurdu

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Gazze’de bulunan 97 hasta ve ağır yaralının, tedavi için BirleÅŸik Arap Emirlikleri’nin (BAE) baÅŸkenti Abu Dabi’ye ulaÅŸtırılmak üzere tıbbi tahliyesinin gerçekleÅŸtirildiÄŸini bildirdi.

Cenevre

Dünya SaÄŸlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Ä°srail’in yoÄŸun saldırıları altındaki Gazze Åžeridi‘nde gerçekleÅŸtirilen tıbbi tahliyeye iliÅŸkin X sosyal medya platformundan paylaşımda bulundu.

“DSÖ, BAE DışiÅŸleri Bakanlığı ve ortaklarıyla iÅŸbirliÄŸi yaparak bugün Ekim 2023’ten bu yana en büyük tıbbi tahliyeyi gerçekleÅŸtirerek, 97 hasta ve ağır yaralı ile 155 refakatçiyi Gazze’den tahliye etti.” ifadesini kullanan Ghebreyesus, hastaların, özel tedavi için Abu Dabi’ye doÄŸru gitmek üzere Kerem Ebu Salim (Åžalom) Kapısı üzerinden Ä°srail’deki Timna (Ramon) Havalimanı’na nakledildiÄŸini bildirdi.

Ghebreyesus, tahliye edilenler arasında kanser, travma ve yaralanmalar dahil çok çeşitli hastalıkları olan 45 çocuk ve 52 yetişkin olduğunu kaydetti.

Ciddi operasyonel zorluklara ve güvenlikle ilgili endiÅŸelere raÄŸmen DSÖ ve ortaklarının hastaların transferini saÄŸladığını bildiren Ghebreyesus, “Tüm olası rotalar üzerinden tahliye koridorlarının kurulmasını talep ediyoruz. Sonuç olarak tüm hastalar için en iyi tedavi ateÅŸkestir.” ifadelerini kullandı.

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.