Dyt. Yağmur Yeşil: Bitkisel Ürünler Gerçekten Kilo Verdiriyor mu?

BİTKİSEL ÜRÜNLER GERÇEKTEN KİLO VERDİRİYOR MU? Kilo vermeye karar verdiğimizde süreci hızlandırmak ve kolaylaştırmak için birçok yol deneriz. Ancak denediğimiz bu yolun sağlığımızı etkilediğini unutmamakta fayda var. Maalesef günümüzde diyet..

BİTKİSEL ÜRÜNLER GERÇEKTEN KİLO VERDİRİYOR MU?

Kilo vermeye karar verdiğimizde süreci hızlandırmak ve kolaylaştırmak için birçok yol deneriz. Ancak denediğimiz bu yolun sağlığımızı etkilediğini unutmamakta fayda var. Maalesef günümüzde diyet denilince akla ilk gelen şeyler zayıflama çayları, detoks çorbaları veya kilo verdirici olduğu iddia edilen içeceklerdir. Ne yazık ki bunların birçoğu vücutta geri dönüşü olmayan hasarlara yol açıyor.

Zayıflamak Uğruna Sağlığınızdan Olmayın

Fazla kilonuzun altında yatan birçok neden olabilir: varsa kronik hastalığınız, genetik faktörler, fiziksel aktiviteniz, hormon seviyeleriniz, yaşınız, cinsiyetiniz ve daha fazlası… Bu faktörleri göz önüne almadan sizi bir ilaç veya içecekle zayıflatma iddiasında olan insanlardan uzak durmanızı öneririm. Sağlığa ve beslenmeye dair hiçbir eğitim almamış, sadece ürün pazarlamak ve para kazanmak amacıyla bir araya gelmiş insanlardan oluşan bu sistem için sizin sağlığınız hiçbir önem ifade etmemektedir.

Peki bu ürünler sağlığımız için neden zararlı?

Bitkisel ürünleri çekici yapan ürünlerin ‘% 100 doğal ve bitkiseldir’ ibaresiyle satışa sunulmasıdır. Dikkat edilmesi gereken nokta şudur ki; bu karışımlardaki bitkilerin oranları bilimsel risk bulgularına göre hazırlanmalıdır. Ancak zayıflatma amacıyla pazarlanan ürünler bir tutam ondan bir tutam bundan şeklinde hazırlanıp piyasaya sürülmektedir. Suyun bile fazlasının insan vücuduna zararlı olduğu düşünülünce, bitkisel dahi olsa uygun miktarda kullanılmadığında her ürünün zararı olabileceğini unutmamak gerekiyor. Yapılan birçok araştırmada zayıflatma vaadiyle hazırlanan bu ürünlerin karaciğer, böbrek ve safra rahatsızlıklarına, bağırsak tembelliğine, kas ve sıvı kayıplarına neden olduğunu gösteriyor.

Hiçbir ürünün sizi mucizevi şeklinde zayıflatmayacağını ve en doğru yolun size özel hazırlanmış beslenme programları olduğunu unutmayın. Kilo verme sürecinizi sağlıklı şekilde ilerletmezseniz süreç sonunda bozulmuş bir metabolizma ve hasarlı organlarla baş başa kalabilirsiniz.
Sağlıkla kalın,

Diyetisyen Yağmur Yeşil

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.