Ä°srail’in Gazze’deki saldırılarında 6’sı çocuk 26 Filistinli öldü

Gazze Åžeridi’nin farklı bölgelerine sabah saatlerinden bu yana düzenlenen Ä°srail saldırılarında, aralarında 6 çocuÄŸun da bulunduÄŸu en az 26 Filistinli hayatını kaybetti.

Gazze

Gazze’deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, Ä°srail’in Gazze Åžeridi’nin farklı bölgelerine gerçekleÅŸtirdiÄŸi hava ve topçu saldırılarında en az 26 Filistinlinin öldüğünü açıkladı.

Basal’ın verdiÄŸi bilgilere göre, Gazze Åžeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun kasabasına düzenlenen topçu saldırısı sonucunda 2 Filistinli öldü.

Gazze kentinde ise 3 ayrı hava saldırısında 21 Filistinli hayatını kaybetti.

Kentteki Ez-Zeytun Mahallesi’ndeki Zeytun Åžehitleri Okuluna düzenlenen saldırıda, 2’si çocuk, 1’i kadın 5 Filistinli yaÅŸamını yitirdi.

Ä°srail’in, Gazze’nin orta kesimindeki El-Megazi Mülteci Kampı’ndaki bir eve düzenlediÄŸi saldırı sonucu en az 2 Filistinli hayatını kaybetti.

Güneydeki Han Yunus’ta ise Attar bölgesinde sığınmacıların kaldığı çadıra düzenlenen saldırıda 1 Filistinli öldü.

Ä°srail, Gazze’de savaşın baÅŸladığı 7 Ekim’den bu yana yerinden edilen binlerce Filistinlinin sığındığı okulları hedef almaya devam ediyor.

Ä°srail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Åžeridi’ne düzenlediÄŸi saldırılarda en az 16 bin 715’i çocuk, 11 bin 308’i kadın olmak üzere 41 bin 182 Filistinli öldü, 95 bin 280 kiÅŸi yaralandı.

Kaynak: AA

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.