Mezrada yaşayan Hasret, bu yıl da okula yalnız başladı

Van’ın Gürpınar ilçesine baÄŸlı YaÅŸlıdal mezrasındaki okulun tek öğrencisi 9 yaşındaki Hasret Aydın, bu sene de eÄŸitim öğretime yalnız baÅŸladı.

Van

Ä°lçeye 78 kilometre uzaklıkta bulunan DaÄŸseven Mahallesi’ne baÄŸlı 16 haneli ve yaklaşık 100 nüfuslu YaÅŸlıdal mezrasındaki okul, Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürlüğünce yaz tatilinde temizlik ve bakımı yapılarak eÄŸitim öğretime hazır hale getirildi.

YaÅŸadığı mezrada üç yıldır ücretli öğretmen olarak görev yapan Åžahin Aydın, üçüncü sınıfa baÅŸlayan ve akrabası olan tek öğrencisini geleceÄŸe hazırlamak için her gün 08.00’de evden alıyor.

Gün boyunca öğrencisiyle okulda vakit geçiren öğretmen Aydın, öğrencisine hem öğretmenlik hem de arkadaşlık yapıyor.

“KeÅŸke sınıf arkadaşım olsaydı”

Hasret Aydın, AA muhabirine, tatil süresince okulunu ve öğretmenini çok özlediğini belirtti.

Okula başladığı için mutlu ve heyecanlı olduğunu belirten Aydın, şunları söyledi:

“Sabah uyandığımda kahvaltımı yapıyorum. Okula gitmem için annem beni hazırlıyor, saçımı tarıyor. Öğretmenim beni evden alıyor ve okula gidiyoruz. Okulumu çok seviyorum. Bütün günümüz öğretmenimle geçiyor. Bu sene de okula yalnız devam edeceÄŸim. KeÅŸke sınıf arkadaşım olsaydı. Onunla beraber saklambaç ve voleybol oynardım. Beraber ders çalışıp ip atlardık.”

“Yeri geldiÄŸinde aÄŸabeyi, arkadaşı oluyorum”

Üç senedir okulda Hasret’e eÄŸitim verdiÄŸini anlatan öğretmen Aydın, en ücra noktalarda bile eÄŸitim ve öğretimin ihmal edilmediÄŸini vurguladı.

Hasret’in geleceÄŸi için elinden geleni yaptığını dile getiren Aydın, ÅŸunları kaydetti:

“Hasret ile üçüncü yılımız olacak. Tek başına olmanın avantajları ve dezavantajları var. Hasret’in sıkılmaması için elimden geleni yapıyorum. Sınıfta arkadaşı olmadığı için yeri geldiÄŸinde aÄŸabeyi, arkadaşı oluyorum. Teneffüslerde birlikte top oynuyoruz. Evden alıp, evine bırakıyorum. Normalde bir öğrenci için okul açılmaz. Devletimiz bir öğrencinin bile geleceÄŸine önem veriyor. Okulumuzun bakımı, ısınma sorunu, kitapları, her ÅŸeyiyle ilgileniliyor. Bir öğrencinin geleceÄŸine deÄŸer veren, bütün toplumun geleceÄŸine önem verir. Ãœlkemizin en ücra noktasında bile devletimiz bütün imkanlarını seferber ediyor. Allah devletimize zeval vermesin.”

“Ãœlkemizde eÄŸitime verilen önemi görebiliyoruz”

Tarım ve hayvancılıkla uÄŸraÅŸan baba Ramazan Aydın da “Ãœlkemizde eÄŸitime verilen önemi görebiliyoruz. Devletimiz, Hasret için elinden geleni yapıyor. Bir öğrenci için öğretmen atanıyor. Destekler esirgenmiyor. Devlet büyüklerimize, Valimize ve Kaymakamımıza teÅŸekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.