Murathan Coşkun: Ayakkabı Fiyakalı Ama Çorap Delik!

Ayakkabı Fiyakalı Ama Çorap Delik! Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük hastanelerinden biri olan Erzurum Şehir Hastanesi’nde sorunlar her geçen gün katlanarak devam ediyor. Hasta şikayetlerinin hat safhaya çıktığı bu hastanede..

Ayakkabı Fiyakalı Ama Çorap Delik!

Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük hastanelerinden biri olan Erzurum Şehir Hastanesi’nde sorunlar her geçen gün katlanarak devam ediyor. Hasta şikayetlerinin hat safhaya çıktığı bu hastanede neler oluyor?

Erzurum Şehir Hastanesi günde ortalama 10 bin hastaya hizmet verirken bir sağlık kuruluşunun kalitesini ölçekte en önemli ölçüt olan hasta/doktor oranı her geçen gün artıyor. Vatandaşların birçok bölümde tek doktor hizmet vermesinde dolayı sıra bulamaz randevu alamazken şimdi bir diğer şoku yaşıyor. Bazı bölümlerde hiç doktor olmadığından dolayı hizmet verilemiyor.

Çocuk Nefroloji, Nöroloji, Plastik Cerrahi, Kulak Burun Boğaz ve Algoloji polikliniği ya kapalı ya tek doktor hizmet verdiği için oluşan yoğunla yetişemiyor. Zaten randevu almanın neredeyse imkânsız olduğu bu bölümlerde sıra alabilmek için sabah erken saatlerde hastaneye gelen hastalar tedavi olamadan evlerine geri dönüyor.

Çocuk Hastalar Başka Şehirlere Sevk Ediliyor!

Çoğu bölümün yoğunluğu ve bazı bölümlerde doktor bulunmaması sebebiyle özellikle çocuk hastalar başka şehirlere sevk ediliyor veya aileler hızlı tedavi için kendileri başka şehirde hastaneleri tercih ediyorlar.

Çocuk Nefroloji Kapanmayla Baş Başa

Günde yüzlerce hastayı tek başına tedavi etmeye çalışan doktorlarımız da oluşan yoğunluk sebebiyle buradan ayrılmanın hesaplarını yapıyor.

Milyonlarca lira harcanarak prestijli bir yapı olan Şehir Hastanesi ne yazık ki Erzurumlunun beklentisi karşılayamadı.

– Murathan Coşkun

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.