Mutlu Türkmen, Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Başkanlığından istifa etti

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) başkanlığından istifa ederek Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) başkanlığına aday olduğunu duyurdu.

Ankara

Türkmen, yaptığı açıklamada, spor ve yükseköğretim camiasından çok sayıda kiÅŸiyle gerçekleÅŸtirdiÄŸi istiÅŸareler sonucu bu kararı aldığını belirterek, “Uzun yıllar gururla hizmet etmiÅŸ olduÄŸum TBBDF baÅŸkanlığı görevimden bugün itibarıyla istifa ettiÄŸimi ve 4 Kasım 2024 tarihinde düzenlenecek TÃœSF 6. Seçimli OlaÄŸan Genel Kurulu’nda federasyon baÅŸkan adayı olduÄŸumu sizlerle paylaÅŸmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Bocce, bowling ve dart branşlarının hem ulusal hem de uluslararası düzeyde üniversite sporları bünyesinde yaygın bir biçimde yapılması için büyük bir motivasyonla çalışmayı hedeflediğini aktaran Türkmen, şunları kaydetti:

“Åžu an için adaylığımız ‘aday adaylığı’ statüsünde olup, sürecin resmi olarak baÅŸlatılmasının ardından sizlerin desteÄŸiyle gerçekleÅŸtireceÄŸimiz baÅŸvurumuzun onaylanması sonrasında kesinlik kazanacaktır.”

TBBDF baÅŸkanlığına baÅŸladığı 2018’de Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) baÅŸkanlığına da seçilen Türkmen, 2023’ten beri de Uluslararası Dart Federasyonu (IDF) birinci baÅŸkan vekilliÄŸi görevini yürütüyor.

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.