SON DAKİKA! INSTAGRAM açılacak mı? Bakan Uraloğlu açıkladı

UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir UraloÄŸlu sosyal medya hesabı X üzerinden canlı baÄŸlanarak META ile anlaÅŸmanın saÄŸlandığını duyurdu ve açıklamalarda bulundu. Ä°nstagram saat 21.30’da eriÅŸime açılıyor UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı..

UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir UraloÄŸlu sosyal medya hesabı X üzerinden canlı baÄŸlanarak META ile anlaÅŸmanın saÄŸlandığını duyurdu ve açıklamalarda bulundu. Ä°nstagram saat 21.30’da eriÅŸime açılıyor

UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir UraloÄŸlu sosyal medyasından “Birazdan önemli bir geliÅŸme hakkında açıklamada bulunacağım” dedi

Bakan Uraloğlu sosyal medyadan şu açıklamaları yaptı;

 

Katalog suçları kapsamında olan içerikler kaldırılacak. görüşmeler sonunda belli kararları aldık. Yasaların ihlali söz konusu olduÄŸunda hızlı müdahale gerçekleÅŸtirilecektir. Haklar tam olarak koruncaktır. Silinen hesaplar ile ilgili adil bir uygulama gözetilecektir. Terörle mücadele noktasında PKK/PYD ve FETÖ gibi hesaplar META tarafından kaldırılması için gerekli hassasiyet gösterilecektir. Güvenlik ve kamu düzeni de korunacaktır. Bu çerçevede önemli mesafe katedilmiÅŸtir. Yakın zamanda META yetkililerinin Türkiye’ye daha geniÅŸ katılım saÄŸlayacaklarını bildirmek isterim. Katalog suçları ile ilgili gerekli iÅŸlemler tamamlanmıştır

Bakanlığımız ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı ile Meta Platforms Şirketinin global düzeydeki temsilcileri arasında gerçekleştirilen toplantıların sonucunda aşağıdaki açıklamanın yapılması hasıl olmuştur:

 

Toplantılarda, META Platforms yetkilileri tarafından kabul edilen ve düzenlemeye tabi olacak hususlar şu şekildedir:

 

Yasal Uyum ve içerik Kaldırma: Türkiye Cumhuriyeti yasaları kapsamında; katalog suçlar arasında yer alan içeriklerin ve paylaşımların kaldırılabilmesi için yapılacak çalışmanın akabinde derhal kaldırılması sağlanacaktır. Bu kapsamda,Türkiye hukuk sistemine uygunluk sağlanacak ve yasaların ihlali söz konusu olduğunda hızlı ve etkili bir müdahale yapılacaktır.

 

Kullanıcı Hakları ve Hesap Güvencesi: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ait sosyal medya hesaplarının kullanıcı hakları tam olarak korunacaktır. Hesaplar, herhangi bir uyar yapılmadan kapatılmayacaktır. Bununla birlikte uyarı yapılmaksızın kapatılan ya da kilitlenen hesaplar, tekrar erişime açılacaktır. Hesap sahiplerinin hakları gözetilerek, adil bir uygulama süreci yürütülecektir.

 

Terörle Mücadele ve içerik Denetimi: PKK, PYD, FETÖ gibi terör örgütlerine ait hesaplar ve bu örgütler lehine propaganda içeren tüm içerikler, META Platforms tarafından kaldırılması için gerekli özen gösterilecektir. Bununla birlikte, terör propagandası ve yasa dışı içeriklerle mücadele konusunda etkin bir yaklaşım benimsenerek, güvenlik ve kamu düzeni korunacaktır.

Bu düzenlemeler çerçevesinde; Türkiye’deki dijital ortamda güvenliÄŸin artırılması, yasal yum, kullanıcı haklarının korunması ve adil bir denetim mekanizmasının geliÅŸtirilmesine yönelik önemli kazanımlar elde edilmiÅŸtir. Meta Platforms’a bildirilen katalog suçlar ile ilgili gerekli iÅŸlemler tamamlanmıştır. Bundan sonra da dikkatle uygulanmaya devam edilecektir. Bu baÄŸlamda süreçte is birliÄŸi yapan Meta Platforms yetkilileri ve paydaÅŸlara teÅŸekkür ediyor, Instagram’ın bugün saat 21.30 (TS) sularında yeniden eriÅŸime açılacağını bildirmek istiyoruz.

Kamuoyunun bilgilerine sunulur

SON DÃœZLÃœKTEYÄ°Z” DEMÄ°ÅžTÄ°

UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir UraloÄŸlu, Instagram’a eriÅŸim engeline iliÅŸkin, “ArkadaÅŸlarımız anlık olarak Instagram ile görüşmeye devam ediyor, çok ciddi aÅŸama katettik. Son düzlükteyiz. Umarım çok uzatmadan anlaşırız” demiÅŸti.

 

UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir UraloÄŸlu, sosyal medya platformu Instagram’a uygulanan eriÅŸim engelinin kaldırılması konusunda “Çok uzatmadan anlaÅŸmayı umuyoruz” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

 

UraloÄŸlu, “ArkadaÅŸlarımız anlık olarak Instagram ile görüşmeye devam ediyor, çok ciddi aÅŸama katettik. Son düzlükteyiz. Çok uzatmadan anlaÅŸmayı umuyoruz” ifadelerini kullandı.

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.