Türk ve Kuveytli hayırseverlerden Sudan’a yardım

Türk ve Kuveytli yardım kuruluşları tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere temin edilen yardım malzemeleri, Mersin Limanı’ndan Sudan’a uğurlandı. 150 konteynırdan oluşan yardım malzemelerini taşıyan ’Anadolu’ adlı geminin işlemlerin ardından limandan..

Türk ve Kuveytli yardım kuruluşları tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere temin edilen yardım malzemeleri, Mersin Limanı’ndan Sudan’a uğurlandı. 150 konteynırdan oluşan yardım malzemelerini taşıyan ’Anadolu’ adlı geminin işlemlerin ardından limandan ayrılacağı bildirildi.

Yaşanan iç karışıklık nedeniyle binlerce insanın hayatını kaybettiği ve çok sayıda insanın açlıkla karşı karşıya kaldığı Sudan’a çeşitli kurum ve sivil toplum örgütlerinin yardımları sürerken, son olarak Kuveytli ve Türk hayırseverlerin destek verdiği insani yardım malzemesi taşıyan gemi bugün Mersin Limanı’ndan törenle uğurlandı. 150 konteynırdan oluşan gıda, battaniye, hijyen ve çadırın yer aldığı yaklaşık 2 bin 500 tonluk yardım malzemelerini taşıyan ’Anadolu’ adlı geminin işlemlerinin ardından limandan ayrılacağı bildirildi.

“Sudan halkı ve hükümeti bu iyiliÄŸi hiçbir zaman unutmayacak”

Limandaki törende konuÅŸan Sudan’ın Ankara Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb, yapılan yardımlardan dolayı Kuveyt ve Türk hükümetlerine teÅŸekkür etti. Türkiye ve Kuveyt halkının kendilerinden beklendiÄŸi gibi hareket ettiÄŸini ve Sudan’a yardım eli uzattığını kaydeden Eltayeb, “Bu savaÅŸ bizlere ÅŸunu net olarak gösterdi ki, bazıları bizi arkamızdan vurdu, bazıları da yardım etmek için bizim yanımıza koÅŸtu. Sudan halkı bunun için çok minnettardır. Sudan halkı bu iyiliÄŸi hiçbir zaman unutmayacaktır. Ben burada hükümetin mesajını iletiyorum. Hem hükümetim hem de Sudan halkı sizlere teÅŸekkürlerini sunuyor. Bu son 3 ayda Türkiye ile Sudan arasında bir köprü oluÅŸtuÄŸunu söyleyebilirim. Neredeyse 8 bin ton yardım malzemesi gönderildi ve biz bu dönemde bunlara çok ihtiyaç duyuyoruz. Gerçekten de Sudan halkı ve hükümeti bu iyiliÄŸi unutmayacaktır. Sudanlı vatandaÅŸların bu 3 aydaki savaÅŸta ne acılar yaÅŸadığını sizler daha iyi biliyorsunuz. Bu acıların içinde sizlerin yapmış olduÄŸu yardımların oraya gelmesinden büyük mutluluk duymaktadırlar. Sudan halkı, hem Türkiye’nin hem de Kuveyt’in yaptığı bu iyiliÄŸi asla ve asla unutmayacaktır. Umarım bu yardımlar devam eder. Hem Türkiye hem de Kuveyt için daimi huzur temenni ederim” dedi.

Kuveyt yardım kuruluÅŸu KSR Genel Müdürü Abdülaziz Alebyed ise renk, dil, din, ırk fark etmeden yardımlara devam edeceklerini söyledi. Alebyed, “Bugün 2 bin 500 ton yardım malzemesini Sudan’a uÄŸurluyoruz. Bu yardımlar hem Kuveyt halkı hem de Türk halkının iÅŸbirliÄŸi ile hazırlanmıştır. Türk yetkililerine de bu konudaki yardımlarından dolayı teÅŸekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Tören yapılan duanın ardından sona ererken, geminin bu akşam yola çıkmasının beklendiği bildirildi.

Türk ve Kuveytli hayırseverlerden Sudan’a yardım

Kaynak: IHA

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.