Türkiye ve Kazakistan, genişletilmiş stratejik ortaklık ilişkilerini derinleştirmeye devam edecek

Türkiye ve Kazakistan, genişletilmiş stratejik ortaklık ilişkilerini derinleştirilmesine devam etme konusunda mutabık kaldı.

Astana

Kazakistan’ın baÅŸkenti Astana’da, Türkiye ile Kazakistan arasında ikili siyasi istiÅŸare toplantısı yapıldı.

Toplantı, Türkiye DışiÅŸleri Bakanı Yardımcısı Nuh Yılmaz ve Kazakistan DışiÅŸleri Bakanı Yardımcısı Alibek Bakayev’in eÅŸ baÅŸkanlığında düzenlendi.

Türkiye’nin Astana Büyükelçisi Mustafa Kapucu’nun da yer aldığı toplantıda, taraflar, çeÅŸitli alanlarda ikili iÅŸbirliÄŸine iliÅŸkin konuları ele aldı.


FotoÄŸraf: Meiramgul Kussainova/AA

Ä°ki ülke arasındaki siyasi etkileÅŸimi de deÄŸerlendiren taraflar ticaret, ekonomi, yatırım, kültürel ve insani alanlardaki perspektifleri masaya yatırdı. Türk taraf Kazakistan’ın tarım sektöründeki büyük projelere yatırım yapmaya yönelik ilgisini dile getirdi.

Taraflar, uluslararası ve bölgesel gündemdeki güncel konular hakkında da görüş alışverişinde bulundu ve Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) çerçevesinde yakın ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini sürdürmeyi bir kez daha teyit etti.

Toplantıda taraflar, Kazakistan ile Türkiye arasında tarihsel kardeşlik ve karşılıklı yarara dayalı işbirliği temelinde iki ülke arasındaki genişletilmiş stratejik ortaklığın derinleştirilmesine devam etme konusunda mutabık kaldı.

Yılmaz, Türkiye’nin Astana BüyükelçiliÄŸi ile TÄ°KA Astana Koordinatörlüğünü ziyaret etti

DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Yılmaz, Kazakistan temasları kapsamında Türkiye’nin Astana BüyükelçiliÄŸi ile Türk Ä°ÅŸbirliÄŸi ve Koordinasyon Ajansı BaÅŸkanlığı (TÄ°KA) Astana Program Koordinatörlüğünü ziyaret etti.

Büyükelçilikte Kapucu tarafından karşılanan Yılmaz, önce elçilik mensuplarıyla tanıştı. Daha sonra büyükelçilik makamında Kapucu ile sohbet eden Yılmaz, ardından elçilikte görev yapan diplomat ve müşavirlerle bir araya geldi.

Yılmaz, TİKA Astana Program Koordinatörlüğünü de ziyaret ederek, Koordinatör Hüseyin Hikmet Özdenoğlu ile görüştü.

ÖzdenoÄŸlu, görüşmede, TÄ°KA’nın Kazakistan’daki faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi. ​​​​​​​

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.