Yunanistan’da bazı hastanelerde sorunların endiÅŸe verici boyutlara ulaÅŸtığı bildirildi

Yunanistan’ın Selanik ve Orta Makedonya bölgelerindeki kamu hastanelerinde sağlık hizmetlerinde görülen sorunların endişe verici boyutlara ulaştığı bildirildi.

Gümülcine

Yunanistan Kamu Hastaneleri Çalışanları Federasyonu (POEDIN) tarafından hazırlanan raporda, Selanik’teki AHEPA Hastanesi baÅŸta olmak üzere birçok hastanede personel eksikliÄŸi, malzeme yetersizliÄŸi ve eskiyen tıbbi cihazların saÄŸlık sistemini olumsuz etkilediÄŸi vurgulandı.

SaÄŸlık hizmetindeki sorunlarının endiÅŸe verici seviyelere ulaÅŸtığı vurgulanan raporda, Selanik’in önemli saÄŸlık kuruluÅŸlarından AHEPA Hastanesi’nde ameliyathanelerin sadece dördünün faal durumda olduÄŸu, geri kalanının hemÅŸire ve malzeme eksikliÄŸi nedeniyle kullanılamadığı belirtildi.

Bu durumun ameliyatlarda bekleme sürelerini 1 yıl ve üzerine çıkardığı belirtilen raporda, personel eksikliği nedeniyle mevcut sağlık çalışanlarının aşırı mesai yapmak zorunda kaldıkları ifade edildi.

Raporda, “Cihaz eksiklikleri ve eski cihaz kullanımı nedeniyle hem teÅŸhis hem de tedavi süreçleri gecikiyor. Bu da hastaların maÄŸduriyetine yol açıyor. Modern cihaz ihtiyacı ise her geçen gün daha da artıyor.” ifadelerine yer verildi.

Orta Makedonya bölgesindeki diğer hastanelerde de benzer sorunlar yaşandığına dikkat çekilen raporda, devletin bu bölgelerdeki sağlık kuruluşlarına kapsamlı bir reform uygulaması ve acil maddi kaynak aktarması gerektiği vurgulandı.

Raporda, mevcut durumun sürmesi halinde sağlık hizmetlerinin kalitesinin daha da düşebileceği ve hasta memnuniyetsizliğinin artabileceği uyarısı yapıldı.

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.