Canan UÇAR “En Çılgın Projem; Adil Yönetim!”

İyi Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ecz. Fatma Canan Uçar, pazar kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya gelerek projelerini anlattı. Projelerini anlattıktan sonra soruları yanıtlayan Canan Uçar’ın 70’in üzerinde projesinden..

Canan UÇAR “En Çılgın Projem; Adil Yönetim!”

İyi Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ecz. Fatma Canan Uçar, pazar kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya gelerek projelerini anlattı. Projelerini anlattıktan sonra soruları yanıtlayan Canan Uçar’ın 70’in üzerinde projesinden bahsederken güne damga vuran sözü “En Çılgın Projem; Adil Yönetim!” oldu.

Basın Toplantısına İl Başkanı Ensar Nuhoğlu, Yakutiye Belediye Başkan adayı Hakkı Kobal, Aziziye İlçe Belediye Başkan adayı Fatih Çelik katılım sağlarken basının Canan Uçar’a katılımı ve yoğun ilgisi dikkat çekti.

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen’in katıldığı bir radyo programında belediyenin borcuyla alakalı Canan Uçar’a itafen söylediği “Yalancı” sözüne Canan Uçar;

“Sayın Başkan, Milli Görüş geleneğinden geliyor. Milli Görüş geleneğinde kadına hürmet vardır benim bildiğim kadarıyla. Nasıl bir insicam bozulması yaşıyor ki yalancılıkla bizi itham ediyor. Mevcut borcun 15 milyar değil 2 milyar civarı olduğunu söylüyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesinin borcunu bu şehirde her kez konuşuyor, yalnızca Canan Uçar’ın açıklamalarından mı duydunuz? Mahallelerde, kahvelerde, AK Parti teşkilatında hatta il başkanlığının raporlarıyla AK Parti Genel Merkezi’nde konuşuluyor mu? Belediye meclis üyemiz kendilerine bu soruyu uzun zamandır sormalarına rağmen henüz cevaplayamamıştır. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı benim şahsımda Erzurum’a, vatandaşa, herkese yalancı demiştir. Bir özür bekliyorum, şahsım adına değil. Kendisine Erzurum adına yalancılığı ziyadesiyle iade ediyorum.” cümlelerini kullandı.

Erzurum Kadın Dostu Bir Kent Olacak
Ben bu yolu kadınlar olmadan yürümeyeceğim.

Erzurum Çocuk Dostu Bir Kent Olacak
Zengin-yoksul demeden bütün çocuklara kreş yapacağız, bütün anneler çocuklarını teslim edecekler ve bütün çocukları besleyeceğiz, büyüteceğiz.

Erzurum Engelli Dostu Bir Kent Olacak.
Akıllı, adil ve engelli dostu düzenlemelerimizle; sağlıktan ulaşıma, girişimcilikten istihdama her alanda engellilerin yanında olacağız.

Erzurum Doğa Dostu Bir Kent Olacak
Mevcut parklarda kadınlarımızın, çocuklarımızın ve gençlerimizin güvenle vakit geçirmelerini sağlayacak ve bu parkları engelli vatandaşlarımız için uygun hale getireceğiz.

Erzurum Hayvan Dostu Bir Kent Olacak
Hayvan barınağını büyüterek yaşam kampüsü haline getireceğiz. Tesisimiz sokak hayvanları için acil müdahale, yük hayvanları için bakım üssü olarak hizmet verecek.

Şeffaf Belediyecilik
Erzurum’da yepyeni bir şehircilik anlayışıyla hareket edeceğiz. Hoşgörülü, halka saygılı, herkese eşit davranan kenti dinleyen bir belediye olacağız.

Kapalı Pazar Alanı Yapacağız.
Erzurum’da semt pazarı kültürünü geliştireceğiz. Erzurumluların semt pazarına erişimini kolaylaştıracağız ve vatandaşlarımızın adil ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlayacağız.

Emekli Yaşam Kompleksi
Torunlarıyla vakit geçirmek isteyen emeklilerimiz için çocuk bakim hizmeti verilecek.

EKONOMİ

İşsizlik ve İstihdam Sorununa Çözüm Bulacağız.
Bu şehirde istihdam imkânı ve sektörde çeşitlilik sağlayan tüm yatırım ve iktisadi faaliyetleri her aşamada destekleyip teşvik edeceğiz.

Meslek Fabrikaları Kurulacak
Bu projemizde her yaştan Erzurumluya mesleki beceriler kazandırmayı hedefliyoruz. Kadınların hane gelirine katkıda bulunmalarının, gençlerinse meslek ve iş edinme imkânlarının önünü açacağız.

Doğalgaz ücretlerinin %10’unu bizler karşılayacağız.

Emeklilerimize aylık 1.500 TL geçinme bedeli vereceğiz.

Suyumuzun fiyatı %50 indirilecek
Türkiye’nin en pahalı sularından birini kullanmaktayız. Su zengini şehrimizde halkın üzerindeki su yükünü azaltacağız.

Girişimcilik Merkezleri Kurulacak
Girişimcilerimizin nitelikli, ticarileşme seviyesine gelmiş ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak şirketlere dönüşmesini hedefliyoruz.

ERZURUM YENİLENECEK

  • %100 Uzlaşı ile yerinde dönüşüm Erzurum BŞB’nin güvencesi ve garantörlüğü ile yapılacak.

  • Ücretsiz bina dayanıklılık testi ile vatandaşımızın içi rahat edecek.

  • Erzurum’un güzelliğini korumak için yepyeni bir şehircilik anlayışı ile hareket edeceğiz. Kent Estetiği komisyonu kurarak çalışmaları kapsamında STK’lar ve vatandaş katılımı ile attığımız her adımda daha güzel bir Erzurum için çalışacağız

 

SPOR

Erzurumspor’un tahtası açılacak

Yeni Stadyumun peşini bırakmayacağız takipçisi olacağız.

E-Spor Merkezi açılacak
Erzurum’da yaygınlaşması adına profesyonel koçlar, pedagoglar ve diyetisyenler gözetimindeki e-spor merkezlerini hayata geçireceğiz.

Her ilçeye en az bir tane daha kapalı halı saha açılacak

Atıl durumdaki kış spor merkezleri canlandırılacak

Erzurumspor Ürünlerine kurumsal pazarlama desteği verilecek
Satış için sadece pazarlama değil günlük kullanılacak ürünlerin tasarım ve üretim desteği verilecektir.

 

SAĞLIK

Mobil Sağlık Ocakları
Mobil Sağlık Aracımız ile sağlık hizmetini hasta, engelli, yaşlı, evinden çıkamayacak durumda olan vatandaşlarımızın ayağına gideceğiz.

Obezite ile Mücadele
Çocuklarımızın sağlıklı beslenmeleri için bilinçlendirme çalışmaları yapacağız ve obeziteyle mücadele edeceğiz.

Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Şube Müdürlüğü oluşturarak Bağımlılıkla Mücadele’de Öncü Olacağız

Özel ilgi ve bakıma ihtiyaç duyan Engelliler, yaşlı ve Bakıma muhtaç vatandaşlarımıza bakım merkezleri açılacak.
Engelsiz Erzurum hedefimiz doğrultusunda insan odaklı projeler üretecek ve hayata geçireceğiz.

Getir Başkan Baksın
Bakımevimizde; görme, işitme ve ortopedik yönden gereksinimli ile normal gelişim gösteren çocuklarımıza eğitim vereceğiz.

 

 

EĞİTİM – KÜLTÜR

Çocuklara Gıda Desteği
Hiçbir çocuk Erzurum sınırları içinde aç kalmayacak ve okula aç gitmeyecek. Süt içecek, kahvaltı edecek

Sınava Hazırlık Desteği
İhtiyaç sahibi öğrencilere lise ve üniversite hazırlık kitapları belediyemiz tarafından verilecektir.

Üniversite Ücreti Desteği
Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla sosyal yardım alan ailelerimizin çocuklarının YKS, KPSS gibi sınav ücretlerini karşılayacağız.

Başarılı Öğrencilere Teşvik
İlk 50 Öğrenciye aylık 5.000 TL burs

Okul Bostanları
Çocuklarımızın kendi gıdalarını yetiştirebilmeleri ve doğayla bağ kurabilmelerini sağlayacak bostanlar kuracağız.

Her İlçeye Bir Kreş
Göreve geldiğimizde kreş ve çocuk etkinlik merkezlerini ihtiyaçlar doğrultusunda oluşturacağız.

Yeni Teknoloji Merkezleri
Erzurum’da bilişim teknolojisinin gelişmesi için genç girişimcilerin önünü açarak bilişim sektörüne destek olacak teknoloji ve inovasyon merkezi açacağız.

 

DEPREM – DOĞAL AFETLER

Erzurum’u deprem ve doğal afetlere karşı dirençli bir kent yapacağımıza söz veriyoruz. Göreve gelir gelmez DEPREM RİSK YÖNETİMİ VE KENTSEL İYİLEŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI kuracağız. Bilimsel verilere dayanan Erzurum’un deprem eylem planını oluşturacağız ve yol haritamızı belirleyeceğiz.

 

TARIM – HAYVANCILIK

Tarımda sözleşmeli alım desteklerinden tarımsal sulama yatırımlarına kadar birçok alanda köylü ve çiftçimize destek vereceğiz.

Gübre Desteği Verilecek
Kimyasal gübrelerin zararlarını ortadan kaldırmak ve artan maliyetler karşısında zorlanan çiftçilere ekonomik yönden katkıda bulunmak amacıyla doğa dostu sıvı gübre vereceğiz.

Erzurum Belediye Market Kuracağı
Yerli üreticimizden satış garantisiyle ürettirilen ve alınan et, süt, peynir gibi gıda ürünleri vatandaşa ulaştırılacak.

Hayvancılıkta sözleşmeli alım desteği ile besicilerimize destek vereceğiz.

Dana Bank kuracağız.”

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.