Zehrin Influencer Tonu; Zehra Kaymaz Yazdı…

Topluma dayatılan güzellik algısı insanları sağlıklarından vurmaya devam ediyor. Fazla kilolarından kurtulmak isteyen insanlara yapılan duygusal zulüm bu sefer sağlığın hiçe sayılmasıyla sonuçlandı. Eskiden görmeye alışılan yüz liraya 1 değil..

Zehrin Influencer Tonu; Zehra Kaymaz Yazdı…

Topluma dayatılan güzellik algısı insanları sağlıklarından vurmaya devam ediyor. Fazla kilolarından kurtulmak isteyen insanlara yapılan duygusal zulüm bu sefer sağlığın hiçe sayılmasıyla sonuçlandı.

Eskiden görmeye alışılan yüz liraya 1 değil 2 değil 3 değil 4 değil tam 5 kilo bal pazarlaması şekil değiştirip hafta da bir değil iki değil tam 3 kilo kaybı gibi iddialarla piyasaya sürülen zayıflama çayları zehir saçıyor. Nerde hangi şartlarda üretildiği hakkında tam bir bilgiye erişilemeyen hatta içeriği hakkında bilgi eksikliği tespit edilen bu ürünler hakkında şok iddialar gelmeye devam ediyor.

Bu konuyla da yakından ilgilenen Feyza Altun’un paylaşımlarına takipçilerinden ‘’internet üzerinde paylaşılan içindekiler kısmıyla elimize ulaşan ürünlerin içindekiler kısmı aynı değil’’ gibi itiraflar gelmeye başladı. Daha önce de eczanelerin de sattığı iddia edilen jelibon kıvamında takviye gıda olarak pazarlanan birçok ünlünün eczane önünde paylaşım yaptığı ürün hakkında birçok iddia ortaya atıldı, ürünü kullananların içinde tuhaf maddelere rastladığı gerekçesiyle iade edilmek istenen fakat bir muhatap bulamayan tüketicilerin sosyal medya da şikayetlerini belirtince gündeme gelmişti. Daha sonra eczacılardan ‘’böyle bir ürünü değil satmak eczanenin kapısından bile sokmayacakları’’ açıklamaları gelmeye başladı. Tabi olan kandırılan ve dolandırılan insanlara oldu.

Fakat gözünü para bürümüş sağlık düşmanları hızını kesmedi. Aralarında en rağbet gören zayıflama çayları her gün ayrı sansasyonla gündeme gelirken, en büyük gürültüyü Levertizm adıyla da bilinen diyetisyen Elifnur Erşahin ve Ece Ronay arasında çıkan tartışma koparmıştı. Elifnur Erşahin’in Tiktok’a çektiği ürün incelemesi videolarından biri Ece Ronay’a ait olunca, Ronay kendi sosyal medya hesaplarından Erşahin’e hakaretler yağdırdı ve olanlar oldu. Öyle ki devreye Ronay’ın o zamanlar eşi ,şimdi ki eski eşi, dahil olup Erşahin’in ailesini ve kendisini tehdit etmesiyle süreç yargıya taşınmıştı. Hala davaları süregelirken, iki gün önce Ece Ronay’dan şok bir açıklama geldi. Bu olayın tek suçlusunun eski eşi olduğu aslında konuyla alakası olmadığı, ürün yatırımını da eski kocasının yaptığı asla Elifnur Şahin’e tek bir hakaret bile etmediği, eski kocası yüzünden olaylara dahil olmak zorunda kaldığını anlattığı storyler, akıllara madem bu kadar arkasında duramayacağınız bir ürün üretildi neden  reklamını yaptınız sorusunu getirdi. Sizlere karşı sempati duyan ve takip eden insanların sağlığı konusunda, ki sizi sevmemeleri durumunda bile, bu kadar duyarsız kalıyor oluşunuz yaptığınız ürünün hakkında fikir sahibi bile olmayışınız ayrı bir aymazlık.

Özetle ürünü her kim pazarlarsa pazarlasın eğer konu sağlıksa karşı tarafta aradığınız şey takipçi sayısı, beğendiğiniz pantolonu ve hayatı size referans olmasın. Göründüğü gibi ürünü pazarlayanlar bir gün çıkıp benimle alakası yok ben kandırıldım diyip olaydan sıyrılabilirler fakat siz geri dönüşü olmayan sağlık problemleriyle baş başa kalabilirsiniz. Sağlığınız vücut şeklinizden daha önemli olduğunu unutmayınız.

 

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.