Cadı Avı: Zehra Kaymaz Yazdı…

Dilan Polat ve Engin Polat davasıyla konuşulmaya başlanan kara para aklama davaları Türkiye gündemini sarsmaya devam ediyor.  Tutuklanmadan önce hakkında kötü eleştiri yapmış herkesi yakın kareden eleştiren Dilan Polat hakaretin..

Cadı Avı: Zehra Kaymaz Yazdı…

Dilan Polat ve Engin Polat davasıyla konuşulmaya başlanan kara para aklama davaları Türkiye gündemini sarsmaya devam ediyor.  Tutuklanmadan önce hakkında kötü eleştiri yapmış herkesi yakın kareden eleştiren Dilan Polat hakaretin son perdesinden yaptığı şov büyük bir geri adımla nihayetlenince yine gündeme oturdu. Dilan Polat’ın eleştirilerinden nasibini almış Gazeteci İsmail Saymaz’a yazdığı özürler ve övgüler yağdırdığı mektubun sonunda abi demesi birçok eleştiriyide beraberinde getirdi.

Polatgiller olarak adlandırılan dava takipçileri hızını alamayıp lüks hayatlarını gözler önüne sermekten çekinmeyen başka fenomenleri de konuşmaya başlayınca diğer bir darbe Candan kardeşlere vurdu.  Sosyal medyada adeta cadı avına dönen ‘’bu da araştırılsın’’ diye gündeme getirilen isimlerin sayısı gün geçtikçe artmaya başladı, öyle ki gündeme yön veren kişilerden biri olan Feyza Altun kişisel hesaplarından başlattığı açık bir savaş ilgiyle takip edilirken fenomenlerden karşı atak pazara gitmek, Kabe ziyaretleri ve bayrak edebiyatları olarak geldi. Sanıyorum ki bu edebiyata doymuş halk pek ikna olmamış olacak ki davalar peşi sıra açılmaya fenomenler tek tek araştırılmaya başlandı. AraştırIlan şahısların başında Şulemsi olarak tanına Şule Kayatürk, Memelimestan olarak tanına Eylül Öztürk, Özlem Öz Tayyar Öz çifti son olarak Aymira Koçak ve ne hikmetse bahsi geçen fenomenlerin hemen hemen hepsinin en az üç tane güzellik merkezi olduğu da dikkatlerden kaçmadı. Ülkeye istihdam sağladıkları gerekçesiyle kendilerini savunan fenomenlere memleketin ekmek bulamayan insanları yokmuş gibi tek ihtiyacın güzellik kaygıları olduğunu düşündüren şey neydi o da merak konusu, tabi dava tablosu göz önünde bulundurulunca kolaydan para kazanmak gibi motivasyonları olduğu da aşikar.

Gündemin konuşlan isimler artmaya başlayınca büyük bir iştahla takip eden gazeteciler ve avukatların yanı sıra yüksek takipçili x kullanıcıları da , herkes gibi, konuda konuşma hakkını kendinde buldu. En son gündeme getirilip kara para aklıyor damgası vurulmaya çalışan Danla Bilic konu hakkında bir açıklama yapmasa da sevenleri Danla’yı yalnız bırakmadı.

Bir X kullanıcısı ‘’ Danla Bilic’e kara para aklıyor diye iftira atanları gördüm, bu kız Maybelline, Head and Shoulder, Tredyol, Farmasi vs dev markalarla iş birliği yapıyor, youtube’un top erasında tüm dijitale yön veriyordu. Her hafta kaçlarca reklam alıyor. Kısacası kudurmayın’’ ifadeleriyle destekledi Danla Bilic ise emojiyle cevap verdi. Yani kısacası Polatgiller gibi maşaların konuşulduğu ama asıl faillerin gizlenmeyi başardığı gündem davaları, böylesi ülke servetinden götüren binlerce insanın hakkına girilmesine sebep olması göz ardı edilerek tık uğruna heba edilmek istendi.

YORUMLAR (4)

  1. Oldukça güzel özetlenmiş ve olaya dair aydınlatıcı bir yazı olmuş.Diğer konu başlıkları ile ilgili de görüş ve yazılarını görmeyi umut ediyorum Zehra Hanım.

    • Düşüncelerinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim Mert Bey, ben de sizinle aynı umudu paylaşıyorum 🙏🏻

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.