Ä°stanbul’da saÄŸanak yağış ve fırtına: 1 kiÅŸi hayatını kaybetti

Ä°stanbul ValiliÄŸi kentte etkili olan saÄŸanak yağış ve fırtınada direk devrilmesi sonucu 1 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini bildirdi. Ä°stanbul ValiliÄŸi, kentte etkili olan fırtına nedeniyle Kağıthane’de direk devrilmesi sonucu yaralanan bir..

Ä°stanbul’da saÄŸanak yağış ve fırtına: 1 kiÅŸi hayatını kaybetti
İstanbul Valiliği kentte etkili olan sağanak yağış ve fırtınada direk devrilmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Ä°stanbul ValiliÄŸi, kentte etkili olan fırtına nedeniyle Kağıthane’de direk devrilmesi sonucu yaralanan bir kiÅŸinin hastanede hayatını kaybettiÄŸini bildirdi.
Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verileri çerçevesinde kent genelinde yağış ve fırtınaya baÄŸlı oluÅŸabilecek olumsuzluklara karşı sarı kodlu uyarı yapıldığı hatırlatıldı.
Kentin, bu uyarıya paralel olarak salı gününü çarşambaya bağlayan gece saatlerinde fırtına ve yağışlı havanın etkisine girdiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
“Ä°stanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda seferler planlandığı ÅŸekilde devam etmektedir. Ä°DO 7, BUDO 5 olmak üzere toplam 17 sefer olumsuz hava koÅŸulları sebebiyle iptal edilmiÅŸ, boÄŸaz iki yönlü trafiÄŸe kapatılmıştır. Ekiplerimiz, Ä°stanbul genelinde 9 su baskını, 27 çatı uçması, 43 aÄŸaç devrilmesi, 1 toprak kayması, 66 tehlike arz eden parça ve 2 direk devrilmesi olmak üzere toplam 148 olaya müdahale etmiÅŸtir.”

Eyüpsultan’da toprak kayması sonucu 3 gecekondu boÅŸaltıldı

Açıklamada, Zeytinburnu sahilinde gece 01.07’de “Kadriye Ana” isimli yakıt yüklü geminin karaya oturduÄŸu, gemi mürettebatının Sahil Güvenlik ekipleri tarafından tahliye edildiÄŸi aktarıldı.
Kentte yaşanan diğer olumsuzluklara da değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Saat 02.44 de Kağıthane Emniyet Evleri Mahallesi Büyükdere Caddesi’nde direk devrilmesi sonucu yaralanan vatandaşımız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiÅŸtir. Saat 10.42’de Eyüpsultan ilçesi Esentepe Mahallesi GaziosmanpaÅŸa Caddesi’ndeki inÅŸaat alanında meydana gelen toprak kayması sonucunda 3 gecekondu tedbir amaçlı boÅŸaltılmış, evlerde yaÅŸayan vatandaÅŸlar otellere ve misafirhanelere yerleÅŸtirilmiÅŸtir.”

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.