MGM: Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı hava geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Trakya ve Marmara Bölgesi’nin alışveriş gününden itibaren Balkanlar üzerinden mevrut soğuk ve yağışlı havanın tesiri dibine gireceğini açıkladı.

MGM: Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı hava geliyor

​MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden meydana getirilen açıklamada, Trakya ve Marmara Bölgesi’nin, alışveriş gününden itibaren Balkanlar üzerinden doğacak soğuk ve yağışlı sistemin tesiri dibine girmesinin beklendiği belirtildi. MGM açıklamasında devamla şöyleki denildi:

“Buna ilişkin namına ilk önce alanımızda boğanak ve arazi arsa felek curcunalı boğanak halinde başlamış olacak yağışların, giderek topu topu alanda sansasyonel olabileceği kestirim ediliyor. 09.01.2024 salı gününden itibaren hava sıcaklıklarındaki azalmayla birlikte, yağmur, giderek Trakya‘da ve İstanbul’da karla alengir yağmur, bölgemizin kuzeyinde ve efdal kesimlerinde bol kar yağışı halinde olması bekleniyor. Halen sezon normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, 09.01.2024 salı haset Trakya‘dan doğmak kadar hafta süresince aceleci ve aniden düşüşle sezon normallerinin dibine düşmesi bekleniyor. Rüzgarın, Pazar ve Pazartesi günleri bölgemizin batısı ve İstanbul’ da lodosluk ve gün batısı yönlerden çıpa ve sıkıntı (60-80 km/saat) halinde eseceği kestirim ediliyor.”

Açıklamada, soğuk ve yağışlı havanın meydana getireceği olumsuzluklara üzerine meteorolojik kestirim ve er uyarıların yakından izlem edilerek, titiz ve müdebbir olunması istendi.

Kaynak: DHA

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.