Yargı dizisindeki organ bağışı sahnesi umut oldu

Uluslararası 51. Emmy Ödüllerinde Türkiye’yi özümleme fail Yargı dizisi organ bağışı sahnesi ile umut oldu. Dizinin organ bağışı sahnesinden etkilenen müşterek hastalanmış vefatından evvel bağışladığı böbreğiyle 35 senedir böbrek rahatsızlığı ile savaş fail Kenan Kayaalp’a hayat deposu oldu.

Yargı dizisindeki organ bağışı sahnesi umut oldu

Pazar akşam olunca Kanal D’de gösterilen Yargı dizisinin 74’üncü bölümünde, oğlu organ aktarımı gözleyen ortak baba, yaşamış olduğu acıya elan aşkın dayanamayarak sesini yansıtmak yerine Ceylin, Yekta ve Parla’yı kaçırmıştı. Yaşanan bu görüngü ondan sonra Parla, ızdıraplı ağababa ile duygudaşlık kurarak organlarını bağışlayacağını açıklamıştı.

Görüntülerden etkilenen ve parasız bulunan ortak peyrev ise ailesine organlarını affeylemek istediğini vasiyetname etti. Vefat fail ve adı açıklanmayan o gönüllü, 35 senedir böbrek rahatsızlığı tedavisi gören Kenan Kayaalp’a böbreğini verdi.

“BU NAKİL BANA YENİ YIL HEDİYESİ OLDU” 

35 sene süresince böbrek rahatsızlığı ile mücadelen fail Kenan Kayaalp’in böbrek nakli, dünkü yıla saatler kaldığında İstanbul’da ortak hastanede Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alp Gürkan’ın başkanlığında güzel ortak operasyonla gerçekleştirildi.

Organ nakli meydana getirilen 49 yaşındaki parasız Kenan Kayaalp, “16 yaşımda hastalığım başladı. 35 senedir böbrek hastasıyım. Bu aktarım bana dünkü sene hediyesi oldu” dedi.

DİZİYİ İZLEDİ, VASİYET ETTİ 

Yapılan operasyonu değerlendiren Prof. Dr. Alp Gürkan ise şunları söyledi:

“Bir hastamız, Yargı dizisini izledikten sonraları ailesine vasiyette bulunmuş. Ne eyvah ki o hastamız ortak müddet sonraları ölüm etti. Ailesi de ferah ferah organlarını bağışladı. Nakil meydana getirilen hastamız Kenan Bey ise 35 senedir diyalize giren ortak hasta. Bu vakadan sonraları böbreği namına taktık. Şu an hali iyiye gidiyor. Ailemize bu mevzuda vasiyetname etmemiz lazım, öldüğünüzde organlarınızı bağışlayın ki minimum ilkokul isim yaşama tutunsun” ifadesini kullandı.

Yargı, dünkü bölümleri ile alışveriş akşam olunca Kanal D’de ekrana gelmeye bitmeme edecek.

Kaynak: DHA

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.