Hilafet, Siyaset, Adalet : Zehra KAYMAZ yazdı…

Türkiye gündemi her hafta güncellensen de top 3 asla bırakmayan ana başlıklar hep sol cebimizde bizimle geziyor. Birincisi tabi ki siyasi gündemler, şu an seçim arifesi var diye değil üstelik,..

Hilafet, Siyaset, Adalet : Zehra KAYMAZ yazdı…

Türkiye gündemi her hafta güncellensen de top 3 asla bırakmayan ana başlıklar hep sol cebimizde bizimle geziyor. Birincisi tabi ki siyasi gündemler, şu an seçim arifesi var diye değil üstelik, hayatımızın değişmez bir parçası haline geldi, her şey cep yakarken bedavadan hobi niyetine anca siyaset konuşmak kalınca payımıza, mecburiyetten diyecek oluyoruz ki TÜİK ülkenin %52,7’si mutlu deyince, biz kendi hür irademizle siyaset konuşmaktan zevk alıyoruz sonucu çıkıyor.

İkinci şüphesiz her gün katlanarak çoğalan ahlaksızlık sarmalı. Sosyal mecralarda kendini, kendi yetmeyince karısını teşhir edenler, sadece karısıyla yetinmeyip evladını da işin içine katanlar, ekmek doğrar gibi insanların doğrandığı, öğretmenlerin öğrencilerini taciz ettiği, çalmanın artık ahlakla bağlantısı bile kalmadığı hatta artık çalmayanın salak diye damgalandığı sayısız haberlere maruz kalınca içimiz çok açıldı demek TÜİK de bu verileri işledi. TÜİK biz mutluyuz efendim, deyince şükür kuşları olan amcalarımız/teyzelerimiz de TÜİK’i desteklemeye yer aramış olacaklar ki ‘’tabi efendim gençlerin başı bozuklar, iş beğenmezler, ahlak bilmezler, açık giyinirler, anne babasının sözünü dinlemezler, bu Z kuşağı ahlaksızlığı yayıyor’’ demeçlerini bıkmadan usanmadan gördükleri her kameraya söylemekten geri durmuyorlar. Biz TÜİK değiliz fakat şöyle gündeme düşen haberlere göz gezdirelim diyoruz ve karşımıza; Konya’da birlikte yaşadığı kadınla ‘’swinger’’ (seks esnasında partnerlerini değiştirmesi) partilerine katılan mahalle muhtarı (70 yaşında), kadının 17 yaşındaki kızına 3 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğunu da göz ardı etmemek gerekiyor, bu iğrençliği de telefonuna kaydetmeyi ihmal etmemiş. O da yetmediyse 80 yaşında köpeğe tecavüz eden bir amca.  38 yaşında bir öğretmenin 15 yaşındaki öğrencisini taciz etmesi?

 

          

Şöyle haberler talan edince, bir bölüm Müge Anlı izleyince yaş ortalamasına Z kuşağı yetişmediğini görüyoruz. Onlara örnek olması gereken abileri, ablaları, teyzeleri, amcaları ahlakı eline almış gezerken Z kuşağının bu ahlak şovdan nasibini alamıyor oluşu elbette onların ayıbı. Vaktiyle youtuberlara açılan savaşı akşam tüm ailenin izlediği her köşesi ayrı dram ve çarpık ilişki dolu TV dizilerine de açılmayınca ahlak elde kaldı, biz size biraz iman verelim diyoruz. İmanı olmasa da İslam’ı anlatması gerekenler de dinden çok dinci olmuşlar, mesele İslam’dan çıkıp İslam’ın doğduğu topraklarda sadece Arap oldukları için üstün ilan edilişini izledik. Evet bu topraklarda üstünlük takvadadır diyen Rabb’in indirdiği dini anlatan ve kendisine hoca diyen bir adam Arap sevmeyen imansızdır dedi.

 

                                                                                    

Hazır dini kullanıp duygu sömürmeye gelmişken çok uzatmadan üçüncü başlığı verelim; hilafet. Evet hala hilafet, şeriat konuşuluyor yetmiyor gibi halk ikiye bölünmüş birbirini kılıçtan geçirecek kadar öfkeli, hatta ağıza alınmayacak hakaretlerle Av. Feyza Altun’la kavgaya tutuşup sonra organize bir şekilde şikayette bulunup bir avukatı tutuklatacak kadar ciddiler. Bu ciddiyetlerini dayandırdıkları zemin de Osmanlı Devleti. Padişahları Kanuni Sultan Süleyman’a kadar bilip tarihi de fesli diye bilinen Kadir Mısıroğlu’ndan dinleyince, e din de bağıran, sadece kadın (hatta dünyadaki kadınlar yetmemiş cennetteki kadınları dahi konuşan) ve siyaset konuşan adamlardan dinlenince, şeriat yönetimin ne olduğunu bile bilmeyen, M. Kemal Atatürk’ü Osmanlı’yı yıkmış bir hain olarak gören bir kitlenin oluşu da öngörülemez olmuyor.

Sanılıyor ki bir adam çıktı her şey güllük gülistanlıkken durun bakalım yeter artık, babadan oğula taht mı olurmuş? Yeter bu hilafet falan biraz da yeni heyecanlar arayalım, dedi ve tüm halk buna balıklama atladı. Önümüzdeki tabloya bakılınca aşağı yukarı böyle bir zihniyetin olduğu aşikar. Aydın denilen kesim aydınlık bir köşeye dursun karanlığın dibinde kalmış, İslam siyasalların eline düşmüş, oku diye başlayan bir kitaba sahipken, Kuran yetmez, dine güncelleme gelmeli (Sn. Recep Tayyip Erdoğan deyimiyle), okuyan gençler dinsiz oluyor çocukları okutmayın diye bir başı bozukluk yayılmaya başlanmış. Ahlak kadının saçında kalınca hak yemek de caiz olmuş, hayırlı uğurlu olsun.

YORUMLAR (2)

  1. Hakan kacur 3 Mart 2024, 2:29 pm

    Yine kanayan yaralarımıza parmak basmışsınız Zehra hanım gündem her ne olursa olsun değişmeyen tek şey insanların at gözlüğü takarak her olaya o şekilde bakmasıdır. Din siyaset ahlaksızlık hepsi birbirine karışmış bu başlıklar kendi başına özgür olmadığı sürece düzeleceği de yoktur…….

    Bu tarz yazılırın devamını bekliyor başarılar diliyorum size

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.