29 Aralık ATATÜRK Günü: Zehra Kaymaz Yazdı…

    Türkiye Süper Kupa Finali Sudi Arabistan topraklarında yapılması planlanırken, Arap yönetiminden yalnızca İstiklal Marşı ve Suudi İstiklal Marşı çalınmasına müsaade edileceği Atatürk ile ilgili siyasi resim ve pankartların yasaklanacağını hatta..

29 Aralık ATATÜRK Günü: Zehra Kaymaz Yazdı…

    Türkiye Süper Kupa Finali Sudi Arabistan topraklarında yapılması planlanırken, Arap yönetiminden yalnızca İstiklal Marşı ve Suudi İstiklal Marşı çalınmasına müsaade edileceği Atatürk ile ilgili siyasi resim ve pankartların yasaklanacağını hatta formalarının üzerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün resimleri bulunan taraftarların bile stadyuma alınmayacağı haberleri gündeme oturdu.

Tribünlerde Mustafa Kemal’in askerleyiz sloganlarını ve İstiklal Marşı okuyan taraftarların sesini bastırmak için şarkı açan Arap yönetimine tepki ıslıklı protesto olarak geldi. Sahada Mustafa Kemal Atatürk formalarıyla ısınmak isteyen sporcularla pazarlığa oturulsa da Fenerbahçe ve Galatasaray yöneticilerinden ‘’Pazarlık falan yok. Geri dönüyoruz!’’ tepkisi geldi. İki ezeli rakip de maça çıkmadı. Bu esnada Ali Koç ‘’ne demek Atatürk yok? Atatürk yoksa Türkiye yok, biz de yokuz maç da yok.’’ dedi. Sudi haber sitesi Tmrrah sayfasından: Türkler Sudi şartlarına teslim oluyor başlığıyla haberler yayınladı.

İlk kez herhangi bir şeyi para karşılığında alamayan Arap dünyası Türkiye’yi de Recep Tayyip Erdoğan’dan ibaret görmenin ne kadar aptalca bir fikir olduğunu görmüş oldu. Mustafa Kemal Türk toplumunun ve tarihinin kırmızı çizgisidir ve sanıyorum ki bunu Araplarla birlikte tüm dünya tekrar görmüş oldu. Mustafa Kemal mezarından bile verdiği bu savaşı da kazandı.

Suudi yönetim beklemedikleri bu tepkiye çok kızmış olacak ki sporcuları getiren uçağın havalanmasına müsaade etmedi. Bu durumu duyan THY sporcuları çölden kurtarmak için uçak gönderdiğini açıkladı.   Sudi Arabistan konsolosluklarının önünde pankart açıp İstiklal Marşı okuyan taraftarlar sokaklara dökülürken kelimenin tam anlamıyla tarihi bir ayar da Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’tan geldi; Beşiktaş Belediyesi Suudi Arabistan Konsolosluğu’nun bulunduğu Akasyalı Sokak’ın adını Çöl Kaplanı Fahreddin Paşa Sokağı olarak değiştirme ve Atatürk ve Fahreddin Paşa’nın özel bir görsel alanı olacağını açıkladı. Bildiğiniz üzere Ömer Fahreddin Birinci Dünya Savaşı’nda Medine’yi ele geçirmek isteyen İngilizlere karşı çok zor şartlar altında kutsal toprakları 2 yıl 7 ay savunmuştu. Umuyorum ki bu hatırlatma Suudi Arabistan’a iyi gelir.

Twitter’da tepkiler çığ gibi büyüyorken Güney Koreli Gazeteci Hanshin Lee; Suudiler, hiç yenilmeyen bir adamı yenebileceklerini zannettiler. Onun mirası halkında devam ediyor, ifadeleriyle tweet attı. Twitter’da Arap, Atatürk, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Ali Koç başlıkları gündemde kalmaya da devam ediyor.  Daha önce de Türkiye Twitter gündemine oturan Arap başlığının ilki Arap’ı sevmenin fazilet olduğunu söyleyen Cübbeli Ahmet Hoca’nın açıklamasıyla olmuştu, hatta öyle ki Arapların üstün bir millet olduğunu anlatmıştı, çok şükür ki Allah (c.c.)’ın 1400 küsür yıl önce böyle sapkınlar için indirdiği ayetler var da insanlar artık kendine her hoca diyene inanmıyor, ayet; 49/ EL-HUCURÂT -13- Ey insanlar! Biz sizi bir erkekle bir kadından yarattık. Birbirinizi tanıyıp sâhib çıkmanız için milletlere, sülâlelere ayırdık. Şunu unutmayın ki ALLÂH’ın nazarında en değerli, en üstün olanınız, takvâda en ileri olandır. Muhakkak ki ALLÂH herşeyi bilir, her şeyden hakkıyla haberdârdır. Bu akıllara zarar açıklama birden nerden çıkmıştı tabi anlamamıştık ama görüyoruz ki bugün içinmiş.

Türkiye futbolunun iki ezeli rakibini bugüne kadar kimse bir araya getirememişti, bugün Mustafa Kemal Atatürk getirdi.85 yıl önce hayat gözlerini yuman Mustafa Kemal bugün dahi yokluğuyla bile kilometrelerce uzaktaki bir topluluğa verdiği rahatsızlığı görmek, hele ki tarihte Türk milletine de sayısız zararı olan bir milletin nefretini görmek, insana derin bir nefes aldırıp ‘’iyi ki Mustafa Kemal Atatürk’’ dedirtiyor.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.