Eros Artık Adalet Kılıcı: Zehra Kaymaz yazdı…

Bir kedi meselesi ülkenin gündeminde, hayvan severler savaş açmış, sosyal medya çalkalanıyor, dava takipçileri mahkeme kapısında, bu ülkenin bir kesimi, diğer kesimi de insana o kadar kıymet verilmiyor bir kedi..

Eros Artık Adalet Kılıcı: Zehra Kaymaz yazdı…

Bir kedi meselesi ülkenin gündeminde, hayvan severler savaş açmış, sosyal medya çalkalanıyor, dava takipçileri mahkeme kapısında, bu ülkenin bir kesimi, diğer kesimi de insana o kadar kıymet verilmiyor bir kedi için ne bu savaş diye hayvan severleri eleştiriyor.

Canım memleket yine tek konuda iki kol olmayı, yarı yarıya bölünmeyi başardığı bir gündeme kucak açmış, acaba hep yarı yarıya ayrıyız da konular üstüne mi denk geliyor yoksa yarı yarıya bölünecek gündemler mi ülkenin yakasını bırakmıyor bilemeyiz. Ama emin olduğumuz bir mesele var ki o da artık meselenin siyasi tavırla bir alakası olmadığı, güzide ülkemizin şahsına münhasır tavrının bu olduğu.

Bildiğimiz üzere İbrahim Keloğlan adlı kişi Eros adındaki kediyi öyle canı katliam çekti diye, Eros’u tekmeleyerek öldürdü. Bunun üzerine göz altına alınan Keloğlan’ın mahkeme yurt dışı yasağı vererek tahliye olmasına karar vermesiyle birlikte yer yerinden oynadı. Hiçbir suçu olmayan (ki bir canlının öldürülmesinin bahanesi olmamasına rağmen) bir kedinin cani duygularla katledilmesi suçsuz bulundu. Karar üzerine tepkiler büyüyünce (son durumda iki yıl hapis almış güncelleme geldi, tabi adaleti adalet sarayları değil, sosyal medya belirleyince) ülkenin diğer yarısı hemen harekete geçip ‘’bir kedi için amma tantana yaptınız, insanların başına neler geliyor, öldürmeseymiş iyiymiş ama olmuş bir kere, kedi için müebbet mi yatsın adam abartmayın, yargılanması bile saçma’’ gibi savlar sunmaya başladı.

Abartıyorsunuz diyenlerin gözünden olayı ele alıp onların penceresinden onları eleştirecek olursak; durduk yere bir canlı cani duygularla dakikalarca tekmelenerek öldürüyor. İyi ama bir kedi gibi geliyor kulağa değil mi? Evvela hiçbir can başka bir canlının keyfini akıtabileceği, yaşama hakkı elinden alınabileceği bir oyunun karakteri değildir. Yani psikolojik problemlerimiz sadece bizleri ilgilendirir kimseden içimizdeki caninin hıncını alamayız. İkinci olarak bir insanın içinde böyle duygular barındırıyor oluşu göz önünde bulundurulduğunda, bugün kedi, yarın gücünü yetireceği bir çocuk, sonra bir kadın, sonra bir adam… Ne oldu nur topu gibi bir seri katil. Uzun lafın kısası sizin değiminizle mesele ‘’sadece bir kedi’’ değil. Kimse yokken eğer içinizden bir canavar çıkıyorsa bunu yansıtmasanız bile sizin bir canavar olduğunuz gerçeğini değiştirmez. Her zaman derim; bugün küçük gelen yarın manşet olup önce gazetelere, sonra evimizin kapısına kadar gelir. Ve bugün sustuğunuz olaylara yarın susulduğu için tepki gösteren olabilirsiniz. Adalet herkes için adalettir sadece düşünebilenler için değil. Daha adil bir dünya daha adil bir Türkiye doğurur umarım.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.