Boykot: Zehra Kaymaz Yazdı…

07.12.2023 tarihinde Metin Cihan kendi sosyal medya hesabından Binali Yıldırım ve Erkam Yıldırım’a ait sevkiyat raporlarını paylaşmıştı, paylaşılan raporlarda ve delillerde Yıldırım’ın İsrail limanlarına sevkiyat yaptığını açıklamıştı.   Fakat yapılan..

Boykot: Zehra Kaymaz Yazdı…

07.12.2023 tarihinde Metin Cihan kendi sosyal medya hesabından Binali Yıldırım ve Erkam Yıldırım’a ait sevkiyat raporlarını paylaşmıştı, paylaşılan raporlarda ve delillerde Yıldırım’ın İsrail limanlarına sevkiyat yaptığını açıklamıştı.

 

Fakat yapılan açıklamalar Binali ve Erkam Yıldırım’ın talebiyle, İstanbul Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından kaldırıldı. Elbette ki sosyal medya da paylaşılan her şey iki üç tıkla kopyalanıp saklanılabilir olduğu için, görüntüler ve belgeler elden ele dolaşmaya devam ediyor. Fakat Ecem Erkek’e gösterilen tepkinin yüzde yirmisini bile Binali Bey ve oğlu Erkam Bey’in görmediği göz önünde bulundurulunca Yıldırım’ın doğru bir aksiyon aldığını da söylememek olmaz.

 

İddialar sadece Binali Bey’i de hedef almadı çıkan bazı belgelerde Burak Erdoğan ve bazı siyasi figürlerin de Filistin bombalanırken İsrail ile ticaret yaptığı hatta listenin uzun ve kişilerin kalabalık olduğu da biraz internet kazınsa bulunabilecek isimler.

 

Metin Cihan’ın paylaştığı isimler ve tweet:

 

israil’e malzeme taşıyan manta denizcilik’in sahibi mert çetinkaya (burak erdoğan ile ortak)

* israil’e malzeme taşıyan oras denizcilik’in sahibi salih zeki çakır (erkam yıldırım ve ak parti milletvekili vehbi koç ile ortak)

* israil’e malzeme taşıyan hatay ro ro gemisinin sahibi akp milletvekili adayı ve eski il başkanı ibrahim güler

* israil’e malzeme tedarik eden osmanoğulları gazbeton sahibi malatya yeşilyurt belediye başkanı mehmet çınar

* israil’e kablo tedariği sağlayan pamukkale kablo’nun sahibi bbp kurucu yöneticisi mustafa semerci

* israil’in elektrik tedarikçisi zorlu holding

* israil’e her gün uçakla sevkiyat yapan mng holding

* israil’e limanından her gün gemiler yollayan limak holding

 

* israil savaş uçağına yakıt götüren tankerin bakımını yapan kolin holding

* israil’e düzenli çelik ve hammadde gönderen müsiad üyesi içdaş

* israil’e düzenli çimento gönderen akçansa sabancı holding

* israil’e düzenli sevkiyat yapan arkas holding

not 1: gönderilen malzemeler arasında israil askerinin yiyeceği, giyeceği ve silah aksamı da var.

not 2: bilgilerin tamamı herkese açık resmi kaynaklardan alındı.

Bu arada yanlış anlaşılmasın zulüm karşısında gösterilecek tepkileri kimseye ezberletecek değiliz zira burası Türkiye Cumhuriyeti din ve vicdan özgürlüğü esasıyla yönetiliyor. Ve bu esaslardan birinin de bu katliama rağmen İsrail’e yaptığınız ticareti sürdürüyor oluşunuz vicdanınız ve sizin aranızda. Fakat hani boykot? Mensubu olduğunuz partinin mehmetçiği Gazze’ye göndermek isteyecek kadar Filistin’in yanında olduğunu gösterdiği söylemler? Kazanç kimindir diye sorgulanmadan taşla

nan dükkanlar, alınmayan ürünler, yerlere dökülen içecekler? İsrail’e tepki göstermeyenleri toplumdan dışlamak?  Mesele kendi cebimiz olunca işler başka türlü ilerliyor demek ki.

Gerçi mesele artık kimin cebi olduğunun dışında kalıyor. Bu şok iddialardan biri herhangi biri olsaydı nasıl tepkiler alırlardı düşünebiliyor musunuz? Hakaret, küfür, belki evleri taşlanırdı bunun da tam listesini yapacak olsaydık muhtemelen yukarda paylaşılan listeden daha uzun olurdu. Peki sosyal medya da nasıl tepkiler geldi biliyor musunuz? Allah’ın müsaade ettiğine siz nasıl dil uzatırsınız dendi. Şaka yapıyorum sanıyorsanız konuya tam uyan bir fıkra var elimde ona gülelim, çünkü bu tepki komik değil.

Meksikalı bir adam ABD sınır kapısına bisikletiyle gelir bisikletin önünde koca bir torba, gümrük polisleri adamı durdurup içine açıp bakarlar içinde alabildiğince kum vardır, ertesi gün adam tekrar sınıra gelir polisler yine içini açıp bakarlar içinde yine sadece kum vardır. Üçüncü günde bu sefer sınır kapısında narkotik polisleri de vardır adam yine gelir, bu sefer narkotik polisleri torbayı incelerler yine kum. Yıllar geçer gümrük polisi artık emekli olmuştur ve bir yerde yine o Meksikalı adamla karşılaşırlar. Polis adamın yanına gider ‘’ artık emekli oldum sana bir şey yapamam çok merak ettim o torbanın içinde ne kaçırıyordun’’ der. Adam polise ‘’bisiklet kaçırıyordum’’ der.  İyi günler.

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.