Kulaç atarak engelleri aşıyorlar

Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü içerisinde nısıf olimpik yüzme havuzunda pedagoji bilimi meydan paralimpik yüzücüler, hem içtimai taayyüş uyarlanmış olmaya çalışıyor bununla beraber ulusal ekip seçmeleri ve Avrupa şampiyonalarına..

Kulaç atarak engelleri aşıyorlar

Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü içerisinde nısıf olimpik yüzme havuzunda pedagoji bilimi meydan paralimpik yüzücüler, hem içtimai taayyüş uyarlanmış olmaya çalışıyor bununla beraber ulusal ekip seçmeleri ve Avrupa şampiyonalarına hazırlanıyorlar.

 

Yozgat’ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü içerisinde nısıf olimpik yüzme havuzunda maruz eğitimlerle sonuç 6 yılda 7 sakat birey, yüzme sporuna kazandırıldı. Bu süreçte yüzmeyi öğrenip millî ve arsıulusal organizasyonlara dahil bulunan paralimpik sporcular, nice şampiyonada Türkiye ve Avrupa’da ehemmiyetli dereceler elde ederek Yozgat’ı temessül ika başarısı gösterdi. Müsabakalar dolayısıyla elan evvel tek görmedikleri site ve devletleri seyran fırsatı bulan yüzücüler, sporla sosyalleşip öz inanma kazanırken fiziki açıdan da çelim toplayıp iyileştirme süreçlerine yardım sağlıyorlar.

 

Paralimpik yüzücüler, antrenörleri Fatih Özdemir nezdinde nısıf olimpik yüzme havuzunda haftanın 6 haset çalışmalarını sürdürüyor.

“8 saniye ile ulusal ekip seçmelerini kaçırdım”

 

Yüzme sporu ile 1.5 sene evvel tanışan ve 8 saniye ile ulusal ekip kampı davetini kaçıran 11 yaşındaki paralimpik yüzücü Kerim Duyar, “Yüzmede türlü yarışlara katıldım. En sonuç Ankara’da bulunan yüzme yarışlarında 8 saniye ile ulusal ekip seçmelerini kaçırdım. Ama bu benim başaramayacağım anlamına gelmiyor, aşırı çalışıp başaracağım. Hedefime ulaşacağım. Engelli peyda etmek eş şeyi başaramayacağım anlamına gelmiyor. Ben engelime aşırı üzülmüyorum, yüzmeye engelim düşüncesince geldim. Engellerimi kulaç atarak geçiyorum bu da beni aşırı bahtiyar ediyor, yüzme aşırı gır gır eş spor. Benim amacım de ulusal takım, elan sonraları Avrupa yarışlarında muvaffakiyet kazanmak.” dedi.

“Yüzmeyi aşırı seviyorum”

 

Alper Erbaş isminde paralimpik yüzücü de, “Ankara’da planlı yüzme yarışlarında ikinci oldum ancak ulusal ekip barajlarını geçemedim. Bu barajı devredilmek düşüncesince çalışacağım, efor göstereceğim. Türk bayrağımızı savurmak istiyorum. Yüzmeyi aşırı seviyorum, suda kalmayı aşırı seviyorum. Kulaç atarak engellerimi aşıyorum, aşırı mutluyum.” biçiminde konuştu.

“Onlar düşüncesince elimizden geleni yapıyoruz”

 

Yüzme antrenörü Fatih Özdemir de sakat bireylerin Yozgat’ta 6 sene evvel paralimpik yüzme sporuyla tanıştığını belirterek, “6 sene evvel eş sportmen ile başladık elan ahir süreçte sportmen sayımız gün günden artmaya başladı. Şu anda paralimpik yüzme sporu değişik ilgi görmeye başladı. Sporcularımız bu sporu yaparken aşırı bahtiyar oluyorlar, yüzerken kişi fiziki özelliklerinden ötürü çıkarlarını elan da bahtiyar hissediyorlar. Sporcularımız yüzme sporu ile sosyalleşiyorlar, engellerini kulaç atarak aşıyorlar. Biz sakat sporcularımıza elimizden geldiğince hepsi olanakları sağlıyoruz. Onların bu mutluluklarına eş olmaya çalışıyoruz. Yozgat’taki hepsi sakat bireylerimizi yüzme havuzumuza çağırma ediyoruz.” ifadelerine toprak verdi.

Kulaç atarak engelleri aşıyorlar

Kaynak: IHA

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.