Milli pehlivan Atalay Aydemir, olimpiyat hedefine odaklandı

Kırgızistan’da planlı 7. İşitme Engelliler Büyükler Dünya Şampiyonası’ndan 2 değerli madalyayla dönen ulusal pehlivan Atalay Aydemir, 2025 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda da değerli madalya kazanmayı hedefliyor.

Milli pehlivan Atalay Aydemir, olimpiyat hedefine odaklandı
Ordu

Doğuştan sema engeli bulunan 21 yaşındaki Atalay Aydemir, kestirmece 10 sene evvel antrenörlerin okulda bitirdikleri tarama esnasında güreşe yönlendirildi.

Ordu Sporcu Eğitim Merkezi’nde terbiye gören ve millî organizasyonlarda muhtelif dereceler elde fail Atalay Aydemir, spor dünyasına İstanbul Güreş İhtisas Kulübü’nde bitmeme ediyor.

Geçen sene ilkgüz ayında Kırgızistan’da düzenli edilen 7. İşitme Engelliler Büyükler Dünya Şampiyonası’na eklenmiş bulunan Atalay Aydemir, başıboş stilde 125 kiloda, grekoromen stilde ise 130 kiloda değerli madalya kazandı.

Atalay Aydemir, başarısının sevincini öldürmek düşüncesince ailesinin yanına geldiği memleketi Ordu’da, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ile Ordu Sporcu Eğitim Merkezi’ndeki antrenörleri Fatih ve Bahattin Keser ile Yüksel Kahraman’ı da görüşme etti.

“Olimpiyat, bu sporun en fevk düzeyi”

Milli sportmen Atalay Aydemir, AA muhabirine, beşinci sınıf 4. sınıftayken öğretmeninin de yönlendirmesiyle çalıştırıcı Fatih Keser’le güreşe başladığını söyledi.

Ordu’daki nice antrenörün kendisinde emeği bulunduğunu tamlayan Atalay Aydemir, millî açıdan muhtelif dereceleri bulunduğunu aktardı.

Atalay Aydemir, Kırgızistan’da almış olduğu dü şampiyonluğun duygusunu tanım edemediğini, İstiklal Marşı’nı okutmanın, Türk bayrağını göndere çektirmenin baş döndürücü şişman müşterek alım çalım bulunduğunu vurguladı.

Dünya şampiyonluğuna ulaştığını, madalya ve kemeri aldığını aktaran Atalay Aydemir, “Önümüzde 2025 senesinde olimpiyatlarımız var. 2025 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda da değerli madalya alabilirsem hedefime başarmış olacağım. Olimpiyat, bu sporun en fevk düzeyi. Olimpiyat şampiyonluğu zirve. İnşallah başarabiliriz, misyonumuz orası.” sanarak konuştu.

Atalay Aydemir, etraflıca zamandır meslek harcamaları zımnında memleketine gelemediğini anlatarak, şunları kaydetti:

“Ailem de burada. Bu süreçte onları da göremedim. ‘Şampiyon oldum, deminden aha uğrayabilirim.’ dedim. Buranın geçmişteki talebesi kendisine alım çalım deposu olduk. Hocalarım da akrabalarım de baş döndürücü sevindi. Müdürlerimizi görüşme ettim, onlar da baş döndürücü sevindi. Çünkü onların da baş döndürücü emeği var. Çocuklarla bu arada idman yaptık, geveze ettik. Onlara nasihatte bulundum.”

Antrenör Fatih Keser: “Olimpiyat şampiyonu olmasını bekliyorum”

Güreş antrenörü Fatih Keser ise Atalay Aydemir’in şampiyonadaki başarısının kendileri düşüncesince baş döndürücü iyi ve ayrımlı müşterek his bulunduğunu söyledi.

Atalay Aydemir’in çalışmalarına rastgele devir dayanaklık etmek olduklarını dile getiren Keser, “Türk güreşi ve sporu adına, bayrağımızı dalgalandırma açısından baş döndürücü iyi ve baş döndürücü büyüklük donör müşterek şey. Bir sporcumuzun iş verip bu noktalara gelmesi bizim düşüncesince baş döndürücü güzel. Sporcu terbiye merkezinde devletimizin destekleriyle baş döndürücü iyi çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Keser, bu işin en fevk kuru bulunan olimpiyatta Atalay’ın kalburüstü olmasını istediklerini de vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

“Olimpiyat şampiyonu olmasını bekliyorum. Kendisinin doğrusu miniklerde, yıldızlarda, gençlerde, 23 gözyaşı altında, büyüklerde dereceleri var. Bu işin en fevk basamağı olimpiyattır. Kendisinin olimpiyatta böke olmasını bekliyorum. Onunla ilgilendiren ailesinin de bizlerin de şu anki kulübünün de şişman desteği var.”

Kaynak: AA

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.