Tek yumurta ikizi kadın futbolcular: Attığı goller, gördüğü kartlar bile karıştırılıyor

Kocaelispor Kadın Futbol Takımı’nın formasını terletici müşterek tane yumurta ikizleri Buse ve Sude, uran direktörleri, grup arkadaşları ve hakemler çeşidinden karıştırılabiliyor. İkizlerin birtakımı devir attığı goller birtakımı devir gördüğü kartlar..

Tek yumurta ikizi kadın futbolcular: Attığı goller, gördüğü kartlar bile karıştırılıyor

Kocaelispor Kadın Futbol Takımı’nın formasını terletici müşterek tane yumurta ikizleri Buse ve Sude, uran direktörleri, grup arkadaşları ve hakemler çeşidinden karıştırılabiliyor. İkizlerin birtakımı devir attığı goller birtakımı devir gördüğü kartlar bile hata yazılıyor.

 

İlkokulda futbolla tanışan 20 yaşındaki müşterek tane yumurta ikizleri Buse ve Sude Dağdelen düşlerini beraberce gerçekleştiriyor. Sokaklarda eş dostlarıyla ferde oynayarak futbola evvel adımı atan ikizler, bugünlerde Kocaelispor Kadın Futbol Takımı’nın formasını terletiyor. Sol hoşgörüsüz ve kesici mevkilerinde oynayan ikizler birbirlerine o denli benziyor ki uran direktörleri, hakemler ve taraftarlar çeşidinden daima karıştırılıyor. Öyle ki devir kurnaz attığı goller yahut gördükleri kartları bile karıştırılıyor. Takımlarında 24 ve 25 numaralı formaları giyen ikizler ortalık ortamında karışıklığa faktör olmamak düşüncesince ayrımlı renkte tutmalık giyinmeye ihtimam gösteriyor. 2014 senesinde A Milli Takım formasını da giyen ikizler müşterek an olsun birbirinden ayrılmıyor. İlkokul, rüştiye ve liseyi beraberce okuyan ikizler, ayrımsız üniversiteyi de kazandı. İkizler futboldaki yeteneklerinin yanı sıra, musiki alanındaki becerileriyle de ilgi çekiyor.

“Futbola baş döndürücü ıvır zıvır yaşlarda başladık”

 

Kocaelispor Kadın Futbol Takımı’nın formasını terletici Buse Dağdelen, “Futbola baş döndürücü ıvır zıvır yaşlarda başladık. Hayatımızda gelişigüzel nesne beraberce oldu, ilkokul, ortaokul, lisede ve şuanda üniversitede bile beraberiz. Küçükken eş takımlarında oynamaya başladık, mahallemizde de erkeklerle oynadık. İlkokulda teneffüslerde daima futbol oynuyorduk. Her nesne müşterek arkadaşımızın antrenmanını izlemeye gittiğimizde başladı. Babası, orada ki hocaya bizim futbol oynadığımızdan bahsetmiş, oda boncuğu haberimiz yoktu. Kendimizi çabucak antrenmanda bulduk. Orada erkeklerle oynamaya başladık. İlk özellikle çetince ha bizi aralarında almakta zorlandılar hemen sonra alıştılar. 3-4 sene oynadıktan sonradan kadın ekibi bulunduğunu söylediler. Bizde Hasan hocayla tanıştık ve kadın futbolundaki yolculuğumuz başladı” dedi.

“Babamın futbolla ve müzikle alakası yok”

 

Anne ve ablasının müzikçi bulunduğunu tamlayan Sude Dağdelen, “Ablam musiki öğretmeni annem de Türk Halk Müziği korosuna gidiyor. Babamın futbolla ve müzikle alakası bulunmayan ancak bizi baştan sona destekledi, gelişigüzel devir arkamızda durdu. Babam bizi daima antrenmanlara götürdü getirdi, sonuna denli bekledi. Her güneş yüzlü yüzlü götürdü, bizlere inandı. Bu süreçte onun desteği bizim buralara gelmemizi sağladı. O olmasaydı ailemiz olmasaydı tığ buralara gelemezdik” sanarak konuştu.

“Sol hoşgörüsüz oynuyorum”

 

Sahada güzel anlaştıklarını kail Buse Dağdelen, “Kardeş olduğumuz düşüncesince aramızdaki ahenk lazım istemez güzel oluyor. Sahada anlaşabiliyoruz, hepsi nereye atacağımızı kardeşimi ne yapacağını henüz güzel biliyorum. Bu mevzuda güzel anlaştığımızı düşünüyorum, abd sol hoşgörüsüz oynuyorum” ifadelerini kullandı.

 

Aralarında güzel müşterek ahenk bulunduğunu tamlayan Sude Dağdelen ise, “Antrenmanlarda da birbirimizi müspet etkiliyoruz. Anlaşıyoruz pası nereye atacağımızı güzel biliyoruz. İletişimimiz güzel oluyor” halinde konuştu.

“2014’te evvel defa ulusal takıma çağırıldık”

 

Milli grup düşlerini de ikiziyle gerçekleştirdiklerini kail Sude Dağdelen “Bu kulüpte evvel turnuvamıza çıktığımızda bizde ulusal takıma gitmeyi beklemiyorduk. Emeklerimizin karşılığını aldığımızı duyar duymaz baş döndürücü bahtiyar olduk. 2014’te evvel defa ulusal takıma çağırıldık. İlk kampımızdı 1 sene sonradan yine çağırıldık” dedi.

“Hakem karıştırdığı düşüncesince golü bile arada müşterek hata yazabiliyor”

 

İnsanların ikiziyle kendisini fark etmekte zorlandığını kail Buse Dağdelen, “Benzediğimiz düşüncesince de hakemlerde de oyuncularda da karın karışıklığı oluyor. Değişik tepkiler alıyoruz genel anlamda müspet tepkiler alıyoruz. İnsanlar bizi görür görmez bahtiyar oluyor. Hakem karıştırdığı düşüncesince golü bile arada müşterek hata yazabiliyor” dedi. Bu bir hale alıştıklarını kail Sude Dağdelen ise “Benim attığım golü ona yazıyorlar yahut onun attığı ona yazıyorlar genel anlamda olduğu için alıştık” halinde konuştu.

“Bir yerden sonradan ayrılırız sanarak düşünüyorduk”

 

İkiziyle saat geçirmekten oda boncuğu devir sıkılmadığını kail Sude Dağdelen, “Bu bizi henüz baş döndürücü motive etti futbola henüz baş döndürücü bağladı. Okulumuzun ayrımsız yerde olacağını kestirim edemiyorduk. Biz inanmıyorduk ailemiz bizlerden henüz baş döndürücü inanıyordu, bu arada olmamızı istiyorlardı. Bir yerden sonradan ayrılırız sanarak düşünüyorduk. Orada da bitmeme ettik futbolda da bitmeme ederiz giderek ne gösterir bilmiyoruz” ifadelerini kullanırken, rakip namına ikiziyle savaşım etmenin afiyet vereceğini kaydetti.

“Elimizde büyüdüler”

 

Kadın futboluna 20 sene evvela başladığını kail Kocaelispor Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Hasan Alemdar, “İkizler bizim düşüncesince baş döndürücü kalburüstü elimizde büyüdüler. Yaklaşık 13 sene evvela aramıza katıldılar. İkizlerimiz baş döndürücü zeki U-17, U-19 kamplarına gittiler, kalburüstü dönemler geçirdiler. Türkiye’nin en güzel üniversitelerinden müşterek tanesi Fenerbahçe Üniversitesi’nde okuyorlar. Onlar bizim menfez bebeklerimiz, baş döndürücü seviyoruz. Ailede baş döndürücü dayanak veriyor vakıa babaları Seçkin abi katı futboldan anlamıyor. Hatta arada müşterek nükte yapıyor ‘futbolu bilmem hemen kızlarım futbol oynuyor’ diyor. Kızlarımız hem müzikçi hem futbolcu, bizim düşüncesince baş döndürücü değerliler” halinde konuştu.

“Biz baş döndürücü karıştırıyoruz ayrıca babaları da karıştırıyor”

 

İkizleri ayırmakta zorlandığını kail Hasan Alemdar, “Biz baş döndürücü karıştırıyoruz ayrıca babaları da karıştırıyor. Ben banko ayıramıyorum ancak arkadaşları ayırıyor nite ayırdıklarını da bilmiyorum. Biz onlara ’ikizler’ sanarak seslenme ediyoruz. İkisi de bizlere bakıyor ancak fark edemiyorum. Fiziksel bina namına ya kesici ya da santrafor oynayacaklardı. Stoper oynamaya elverişlilerdi, ulusal takımda da kesici oynadılar” ifadelerini kullandı.

“Biri 24 gayr 25 hile giyiyor”

 

İkizlerin grup arkadaşı Kübra Deniz, “İkizlerle kısaca 5-6 senedir bu arada oynuyorum. Beraber okudum bir fazla aşırı vaktimiz beraberce geçti. Saha ortamında de anlaşıyorum. Biri 24 gayr 25 hile giyiyor. Onun düşüncesince tığ alıştık, fark edebiliyorum” ifadelerini kullandı.

Tek yumurta ikizi kadın futbolcular: Attığı goller, gördüğü kartlar bile karıştırılıyor

Kaynak: IHA

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.