BM Genel Sekreter Yardımcısı Griffiths: “Gazze Şeridi, ölüm ve umutsuzluk yeri”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths İsrail’in aylardır bitmeme fail saldırıları dolayısıyla Gazze Şeridi’nin “ölüm ve umutsuzluk yeri” durumuna geldiğini söyledi.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Griffiths: “Gazze Şeridi, ölüm ve umutsuzluk yeri”

İsrail’in Gazze Şeridi’ne müteveccih 7 Ekim’de başlatmış olduğu saldırılar 91 gündür bitmeme ediyor. İsrail ordusunun bomba yağdırdığı alanda dumanlar yükselmeye bitmeme ederken, bir çok bebek ve avrat 22 bin 600 Filistinli yaşamını kaybetti. Bölgede meydana getirilen katliama evren kelimesiz kalırken, Gazzeliler kavi koşullarda yaşamda kalmaya çalışıyor.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, İsrail’in aylardır devam eden saldırıları zımnında Gazze Şeridi’nin “ölüm ve umutsuzluk yeri” durumuna geldiğini söyledi. İnsanların şimdiye derece kaydedilen en faziletkâr besin güvensizliği seviyeleriyle gönül rahatlığı karşıya bulunduğunu tamlayan Griffiths, “Gazze’deki insanoğlu varlıklarına müteveccih günce tehditlerle gönül rahatlığı karşıyayken, evren seyrediyor” dedi. Griffiths ayrıca, alanda kıtlığın eli kulağında bulunduğunu tabir etti.

“Fransa ve Ürdün, Gazze’ye iklim kanalıyla iane ulaştırdı”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron icra ettiği açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki insancasına durumun kritikliğini koruduğunu belirterek, Gazze’ye iklim kanalıyla iane ulaştırılması düşüncesince Ürdün ile çalışıldığını söyledi. Macron, “Fransa ve Ürdün ağır birlikte ortamda Gazze halkına ve onlara iane edenlere havayoluyla iane ulaştırdı” dedi.

Fransız ve Ürdünlü alengir mürettebattan oluşan dü C-130 taşımalık uçağının Gazze Şeridi’ne 7 titrem insancasına ve tıbbi iane ulama bırakıldığı kaydedildi.

Kaynak: IHA

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.