Gazze’de, İsrail’in saldırılarında vurulan Filistinli ayrıntılar çektikleri acıyı anlattı

Gazze Şeridi’nin güneyine müteveccih İsrail saldırılarında vurulan Filistinli 2 kız çocuğunun yaşadıkları, gözlerinin önünden gitmiyor.

Gazze’de, İsrail’in saldırılarında vurulan Filistinli ayrıntılar çektikleri acıyı anlattı
Gazze

Fayize Abdulaziz (11) ve Mira Ayyaş (8) dü ayrı saldırıda yaralandıktan sonra, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde mevcut Avrupa Hastanesinde otama gördükleri yataklarında, AA muhabirine, vakası ve çektikleri acıları anlattı.

İsrail güçleri, Batı Şeria’nın dayanıklı baş döndürücü kentine dominant düzenledi

Fayize, Refah kentinde müşterek sivil polis polis vasıtaya müteveccih İsrail iklim saldırısı sırasında, dü kardeşini ve sol gözünü kaybederken; Mira ise ailesiyle beraberce yerinden boşanmak mecburiyetinde kalmış olarak geldiği şehrin güneyinde ,bir bambaşka saldırıda ayağına şarapnel parçaları vurma etmiş bulunduğu düşüncesince ciddi yaralandı.

Şok ve baş döndürücü ateş manzaralar

Yüzündeki tanrı çevre konuşmakta külfet çekici Fayize, saldırının ayrıntılarını şu biçimde aktardı:

“İki kardeşim, amcamın oğlu ve kızıyla beraberce yolda yürüyordum. Birden bire İsrail füzesi yanımızdan sabık müşterek otomobilin üstünde düştü. Saldırının şiddetiyle biz, bulunduğumuz yerden enine boyuna ırak müşterek yere fırlatıldık. Yere kapandım korkudan. Yüzümden yaralanmıştım, kanlar akıyordu. Ne bulunduğunu anlayamadım.”

Olay alelacele özlük yaşamış bulunduğu acılara rağmen, yaralanan otomobilin etrafında kardeşlerini aramaya koyulduğunu anlatım fail Fayize, böylelikle kardeşlerini ve amcasının kızının yerde kanlar süresince yattığını ayırt ettiğini özetleyen Fayize, yaşamış bulunduğu şoku tanım etmekte ağırlık çekti.

Refah’taki Ebu Yusuf Neccar Hastanesinden gözündeki yaralanma nedeniyle Gazze’deki Avrupa Hastanesine nakledildiğini aktaran Fayize, tedavisinin sürdüğünü hatırlatarak, şunları söyledi:

“Şimdi yegâne gözümle görüyorum. Diğer gözümü kaybettim. Bu eyvah değil mi, benim günahım ne? Korkudan şeb uyuyamıyorum. Kardeşlerimi ve gözümü kaybedecek ne kusur işledim? Bir an gözümü kapacak olsam, özlem kabuslar peşimi bırakmıyor, atılım anındaki özlem anları hatırlıyorum ve uyanıyorum. ”

“Biz çocuğuz, ne yaptık ki bu biçimde bombaladılar?”

Fayize’nin doğrudan tarafındaki yatakta yatan 8 yaşındaki Mira Ayyaş, İsrail saldırısında şarapnellerin parçaladığı ayağını gösterdi.

Filistinli çocuk, yaralandığı anları, “Gazze’de evimizin bulunduğu yerden boşanmak mecburiyetinde kaldık. Yeni geldiğimiz yerdeydik. Kardeşlerimle dışarıda oynuyordum. Saldırı oldu, ego ve beraberce olduğum hacısı hocası yaralandı” biçiminde anlattı.

Mira, ayağını göstererek, “doktorlar, beni cerrahi müdahale ettiler, ayağıma platin taktılar, lakin tedavim hala bitmeme ediyor. Biz çocuğuz, ne yaptık ki bu biçimde bombaladılar bizi? Hastanede, anca şeyler gördüm ki içiş titredi.” ifadelerini kullandı.

Hemen dirilmek istediğini kail Mira Ayyaş, artık yaşamını alışılagelen biçimde sürdürmeyi dilek etti.

İsrail saldırılarında ölen ve yaralananların çoğunluğunu ayrıntılar oluşturuyor.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra saldırılardaki dirilik kaybı ve yaralanmalara bağlı icra ettiği açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki İsrail saldırılarda ölen ve yaralananların kısaca yüzdelik 70’ini bebek ve bayanların oluşturduğunu belirtmişti.

 

Kaynak: AA

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.