Japonya’da depremde can kaybı 128’e yükseldi

Japonya’nın Ishikawa eyaletinde meydana mevrut 7.6 büyüklüğündeki depremde yaşamını kaybedenlerin sayısı 128’e yükselirken dertli sayısı ise 560 yerine açıklandı.

Japonya’da depremde can kaybı 128’e yükseldi

Japonya’nın Ishikawa eyaletinde meydana mevrut 7.6 büyüklüğündeki depremde 1 hafta geride kalırken, felaketin bilançosu da artıyor. Ishikawa ve çevresindeki eyaletleri vuran depremde ölmüş sayısı 128’e yükselirken, yanık sayısının 560 namına belirleme edilmiş olduğu açıklandı. Kendisinden bilgi alınamayan 195 kişiyi kontrol çalışmalarının ise sürdüğü bildirildi.

Ishikawa eyaleti yönetimi, depremde minimum bin 370 binanın hasar gördüğünü açıklarken, kısaca 30 bin depremzedenin kurulan muvakkat sığınaklarda kalmış olduğu öğrenildi. Yardım, kontrol – istirdat ve çöküntü tahammül emekleri Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF), Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri (JCG) ve manşet ekiplerinin yardımı ile zaman de sürerken, Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) deprem dalında kar yağışı beklendiğini duyurdu. Yetkililer, menfi iklim şartlarının kontrol çalışmalarını etkileyebileceği uyarısında bulundu.

Deprem peşi sıra tsunami uyarısı yapılmıştı

Japonya’nın Ishikawa eyaletinde 1 Ocak’ta meydana mevrut 7.6 büyüklüğündeki depremde kıran kesimler düşüncesince tsunami uyarısı yapılmıştı. Binlerce insana müteveccih boşaltma talimatı yayınlanırken, birtakım alanlarda cazibe ve su kesintileri yaşanmıştı. Birçok defa ve yapıda hasar meydana gelmişti.

Burak Ersoy

Kaynak: IHA

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.