McDonalds fevk yöneticisi, İsrail karşıtı boykot zımnında işlerinin azaldığını açıkladı

ABD’li çabuk servis lokanta zinciri McDonalds’ın Ãœst Yöneticisi Chris Kempczinski, Ä°srail’e dayanaklık etmek verdiÄŸi nedeni öne sürülerek firmaya için baÅŸlatılan boykottan etkilendiklerini açıkladı.

McDonalds fevk yöneticisi, İsrail karşıtı boykot zımnında işlerinin azaldığını açıkladı
Ankara

Kempczinski, toplumsal iÅŸ acı ve paylaşım platformu LinkedIn hesabından meydana getirdiÄŸi paylaşımda, Orta DoÄŸu’da ve dışındaki katı aşırı pazarda, Gazze’deki savaÅŸtan çevre McDonald’s az daha markaları etkileyen “yanlış bilgilerden” firmanın manalı seviyede etkilendiÄŸini belirtti.

Åžirketin, Ä°slam devletleri karışma peyda etmek az daha çalışkanlık gösterdiÄŸi rastgele yerde istihdam saÄŸladığını korumak için çaba sarfeden Kempczinski, kuruluÅŸa müteveccih boykotun “cesaret engelleyen ve temelsiz” bulunduÄŸunu tez etti.

Ä°srail’e dayanak noktası saÄŸlayan arsıulusal ÅŸirketler boykot ediliyor

Ä°srail’in 7 Ekim’de Gazze Åžeridi’ne müteveccih baÅŸlatmış bulunduÄŸu saldırılara dayanak noktası durumunda izahat iÅŸleyen ve yardımlar gönderen arsıulusal firmalar, evren çapında boykot ve protestolara uÄŸruyor.

ABD’li kıraathane zinciri Starbucks, besin zinciri McDonald’s ve Ä°spanyol Ä°nditex grubuna iliÅŸkin Zara firmaları özellikle peyda etmek az daha boykot ve Filistin yanlısı gösteriler zımnında tepkiler alıyor.

Ä°srail’e dayanak noktası açıklamasının beraberinde McDonald’s Ä°srail ÅŸirketinin, Ä°srail askerlerine emeksiz aşındırmak dağıtacağını açıklaması iri tepkime toplamıştı.

Dünyanın deÄŸiÅŸik ülkelerindeki McDonald’s ÅŸirketleri de Ä°srail askerlerine dağıtılan emeksiz yemeÄŸin, McDonald’s Ä°srail’in tasarrufunda bulunduÄŸu anlamında izahat yapmıştı.

McDonald’s Türkiye ise “baÅŸta kadınlar, füru ve yaÅŸlılar peyda etmek az daha harp maÄŸduru bulunan Gazze halkına 1 milyon dolarlık insancasına iane desteÄŸini sunacağını” duyurmuÅŸtu.

Kaynak: AA

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.