UNICEF: Gazze’deki ölümsek kısır fasit daire 1,1 milyon evladı yıldırma ediyor

BirleÅŸmiÅŸ Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze’de kalan çatışma, besinsizlik ve hastalığın ortaya çıkardığı “ölümcül döngü”nün 1,1 milyon evladı gözdağı ettiÄŸini bildirdi.

UNICEF: Gazze’deki ölümsek kısır fasit daire 1,1 milyon evladı yıldırma ediyor
New York

UNICEF, Gazze’deki geliÅŸmelere baÄŸlı mukayyet izah yaptı.

Sadece 1 haftada çocuklarda cır cır vakalarının yüzdelik 50 arttığı tamlanan açıklamada, 2 yaşın altında çocukların yüzdelik 90’ının baÅŸ döndürücü ağırbaÅŸlı besin kıtlığıyla üzerine karşıya bulunmuÅŸ yer aldığı kaydedildi.

Ticari tedarikin gine saÄŸlanması çaÄŸrısında bulunulan açıklamada, “Acilen insancasına mütareke saÄŸlanmalı.” vurgusu yapıldı.

Açıklamada, “Gazze‘de kalan çatışma, besinsizlik ve hastalığın ortaya çıkardığı ölümsek kısır fasit daire 1,1 milyon evladı gözdağı ediyor.” denildi.

Açıklamada görüşlerine arazi sunulan Ä°cra Direktörü Catherine Russell, “Gazze’de binlerce çocuÄŸun geleceÄŸi tehlikede. Dünya tek bilinçlilik yapmadan bunu izleyemez. Çocuklara müteveccih sertlik ve çektikleri ateÅŸ sona ermeli.” ifadelerini kullandı.

Ä°srail’in Gazze’yi iÅŸgalinde 7 Ekim sonrası

Hamas’ın silahlı kanadı Ä°zzeddin el-Kassam Tugayları, “Filistinlilere ve özellikle Mescid-i Aksa iktisap etmek kadar lahut deÄŸerlere müteveccih daima ihlallere yanıt verme” nedeni öne sürülerek Ä°srail’e 7 Ekim 2023’te şümullü hücum düzenledi.

Ä°srail, 7 Ekim’deki saldırılarda 1200 Ä°sraillinin öldüğünü, 5 bin 132 ferdin de yaralandığını açıkladı.

Ä°srail’in Gazze Åžeridi’ne saldırılarında minimum 9 bin 730 çocuk, 6 bin 830 eÅŸ iktisap etmek kadar 22 bin 600 Filistinli öldürüldü. Enkazda binlerce ölmüş yer aldığı bildirilirken, halkın sığındığı sayrılarevi ve yetiÅŸek kurumları erek alınarak çırçıplak enfrastrüktür yıkma ediliyor.

Ä°srail ordusu, Gazze Åžeridi’ne saldırılarının baÅŸladığı 7 Ekim’den buyana 175’i karadan obstrüksiyon sürecinde iktisap etmek kadar 509 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Çatışmalara 24 Kasım 2023’te 4 günlüğüne sunulan ve elan sonradan 3 devir elan uzatılan “insani ara”da 81 Ä°srailli ve 240 Filistinli hava aykırı başıboÅŸ bırakıldı. Öte taraftan Ä°srail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye bitmeme etti.

Ä°ÅŸgal altındaki Batı Åžeria ve Kudüs’te de 7 Ekim 2023’ten buyana Ä°srail güçleri ve gayrikanuni Yahudi yerleÅŸimcilerin saldırılarında 326 Filistinli yaÅŸamını kaybetti.

İsrail ordusu ile Hizbullah ortada 8 Ekim 2023’ten buyana sınırda bitmeme fail çatışmalarda 28 Lübnanlı sivil, 147 Hizbullah çalışanı ile 5 İsrailli çırçıplak ve 9 İsrail askeri öldü.

Kaynak: AA

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.